Sorodne objave

 

Za svoja hrabra oz. požrtvovalna dejanja, ko so v najrazličnejših okoliščinah pomagali reševali življenja ljudi, bo v sredo, 13. aprila 2022, 82 izjemnih posameznic in posameznikov prejelo priznanja.

Po večini gre za dogodke, ki so se zgodili preteklo leto. Dogodkov, s katerimi so posameznice in posamezniki izkazali pogum in požrtvovalnost, se je zvrstilo kar nekaj. Zato bo podelitev potekala v dveh delih, in sicer bomo medalje podelili:

  • ob 10.30 za dogodke, ki so se zgodili na območju policijskih uprav Koper, Kranj, Maribor, Murska Sobota in Novo mesto
  • ob 12.00 za dogodke, ki so se zgodili na območju policijskih uprav Celje in Ljubljana.

Policijsko delo je že samo po sebi zahtevno in odgovorno, nekateri dogodki, s katerimi se policisti in policistke pri njem srečajo, pa zahtevajo še več. Zahtevajo brezkompromisno predanost ljudem in neizmeren pogum. Prav je, da dejanja posameznikov - med njimi so tudi občani, pa tudi tuji državljani - ne ostanejo prezrta, zato v policiji take primere posebej izpostavimo in se posameznikom zahvalimo.

Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni, da se nam pridružite na slovesni podelitvi medalj policije za hrabrost in požrtvovalnost. Dogodek bo v Policijski akademiji na Rocenski 56 v Tacnu, v Ljubljani.

Zbor je pred zapornico na vhodu v akademijo, in sicer petnajst minut pred uro dogodka.