Sorodne objave

 

Na začetku motoristične sezone so srečanja motoristov velikokrat združena z blagoslovom. Na takih dogodkih, ki so namenjena tudi preventivnemu ozaveščanju za varno vožnjo, poleg policistov sodelujejo tudi člani duhovne oskrbe v policiji. Ti so bili že večkrat povabljeni na takšna srečanja. Tako je bilo tudi na tokratnem dogodku v Novi Štifti pri Sodražici.

20220427 111632

V Novi Štifti pri Sodražici je namreč 27. aprila 2022 potekal že 24. tradicionalni blagoslov motoristov in motorjev, ki ga organizirajo Motoristi za motoriste (MzM), katerih izredno dejaven član je tudi p. Niko Žvokelj, pobudnik in glavni delivec blagoslova. Kljub malce slabšemu vremenu, dobre volje med obiskovalci ni zmanjkalo. Na prireditvi, ki se jo je udeležilo okoli 1000 motorističnih navdušencev, so ribniški policisti ob pomoči kolegov iz ljubljanske prometne policijske postaje predstavili svoje delo ter udeležence vzpodbujali k odgovorni in varni vožnji z motornimi kolesi.

20220427 131145

Posebno nalogo pa je imel tokrat sodelavec policijske duhovne oskrbe Mirko Klobučar, ki je bil na povabilo pomočnika načelnika Policijske postaje Ribnica Marjana Cimpriča prisoten na dogodku. Skupaj s še štirimi duhovniki je podeljeval blagoslov, navzoče pa je tudi nagovorili in jih spodbujal k varni vožnji z motorjem. Poudaril je vsem znani, a večkrat pozabljeni "preventivni program GSM": glava, srce in motor:

  • glava - vedno voziti s trezno glavo in ne sesti na motor pod vplivom alkohola, drugih substanc, niti čustveno razrvan (jezen, prizadet, žalosten, razočaran, notranje ranjen ...), upoštevati prometna navodila in vožnjo z motorjem vedno prilagajati razmeram na cesti,
  • srce - ostale udeležence v prometu ne doživljati kot moteče elemente, počasneže, kot neželjene ovire, ampak jih doživljati kot sopotnike, lahko tudi kot koga izmed najbližjih, najdražjih, do katerih boš gotovo pozoren in pazljiv; naj vsak preventivno izboljšuje svojo vožnjo kot motorist in tudi kot osebnost
  • motor - ni vsak motor za vsakogar in obratno, motor naj bo tudi tehnično brezhiben, z vsemi veljavnimi dokumenti.

Vsi smo popotniki na življenjski poti, ki je polna ovir, vzponov in padcev. Mnogo lažje pa hodimo po njej, če postajamo drug drugemu prijateljski sopotniki.

received 676099297014580

Tako policisti kot člani duhovne oskrbe v policiji želimo vsem članom MzM, članom drugih društev, vsem motoristom in motoristkam varno vožnjo na cestah, predvsem pa varno vožnjo skozi življenjske preizkušnje.