Sorodne objave

 

Po štirih letih premora, tudi zaradi epidemije covida-19, so lahko policisti iz vse Slovenije končno spet tekmovali in se družili na Policijskih igrah, tem velikem športnem dogodku in hkrati tudi družabnem srečanju. 17. Policijske igre so potekale 26. in 27. maja 2022 na območju Policijske akademije in Vadbenega centra Gotenica, skupaj z letnim preizkusom usposobljenosti policistov. 

Udeležilo se jih je 320 tekmovalcev in tekmovalk iz Policije in Ministrstva za notranje zadeve. Med seboj so se pomerile ekipe iz osmih policijskih uprav in petih notranjih organizacijskih enot Generalne policijske uprave ter ekipa Ministrstva za notranje zadeve.

IMG 9857

Letos tekmovali v sedmih disciplinah

Policistke in policisti so se letos pomerili v naslednjih disciplinah: praktični postopek, ju-jitsu (samoobramba) – prikaz tehnik, policijski mnogoboj, policijsko situacijsko taktično streljanje, nogomet, odbojka na mivki za ženske in šah.

IMG 0364

V ospredju so torej panoge, katerih znanje je za policistke in policiste pri njihovem delu zelo koristno. Program samoobrambnih tehnik je na primer sestavljen iz najpogostejših elementov, ki jih policisti vsak dan uporabljajo v praksi. Tekmujejo pa tudi v bolj intelektualni športni disciplini, tj. šahu, ter v najbolj popularnih in za gledalce zanimivih športih med vsemi: nogometu in odbojki na mivki.

IMG 0520

Prva selekcija že na izbirnih regijskih tekmovanjih

Športni in timski duh se krepita že med skupnimi treningi in izbirnimi tekmovanji na regijski ravni. Skupine najboljših športnic in športnikov nato na dvodnevnih policijskih igrah zastopajo "barve" svojih policijskih uprav ali notranjih organizacijskih enot na generalni policijski upravi. Najboljši posamezniki in ekipe prejmejo diplome, medalje in pokale.

IMG 9142

V generalni razvrstitvi zmagali tekmovalci iz Policijske uprave Maribor. Čestitamo!

Letos so pokal za najboljšo ekipo v generalni razvrstitvi suvereno in z velikim naskokom osvojili policisti in policistke iz Policijske uprave Maribor, ki so zmagali v diciplinah: praktičnem postopku, policijskem mnogoboju, ju-jitsu tehnikah in šahu, medtem ko so tudi v ostalih športnih diciplinah dosegli odlične rezultate.

V policijskem situacijsko taktičnem streljanju je zmago slavila Policijska uprava Celje, v nogometu je bila najboljša ekipa Policijske akademije in v odbojki na mivki ekipa iz Policijske uprave Koper. Čestitamo!

IMG 0007

Prve igre organizirane že pred dvema desetletjema

Prve policijske igre so bile v slovenski policiji organizirane leta 2002, s čimer smo združili in nadomestili do tedaj ločena državna tekmovanja v posameznih športnih disciplinah. Do danes so postale že tradicionalne in so največja športna prireditev v policiji, namenjena krepitvi športnega duha ter preverjanju in izboljšanju psihofizične kondicije policistk in policistov, ki je za opravljanje policijskega poklica zelo pomembna. Obenem pa so kot najbolj množično tovrstno srečanje v tako veliki organizaciji, kot je policija, tudi izjemna priložnost za medsebojno spoznavanje in poglabljanje prijateljskih vezi med zaposlenimi.

Povezane vsebine

Športna dejavnost