Sorodne objave

 

Za zagotovitev objektivnejše obveščenosti javnosti objavljamo odgovor Policije v povezavi s prispevkom z naslovom "Bivši direktor NPU-ja Darko Muženič pod drobnogledom Evropskega javnega tožilstva", ki je bil 10. junija 2022 objavljen na spletni strani medija Nova24.

Zaradi nenehnega ponavljanja namigovanj o vpletenosti nekdanjega direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada Darka Muženiča v domnevno pranje iranskega denarja poudarjamo, da je Darka Muženiča za direktorja Urada RS za preprečevanje pranja denarja imenovala vlade Janeza Janše v februarju 2013. Med letoma 2009 in 2011, kot je navedeno v prispevku, ni bil direktor omenjenega urada in tako tudi ni mogel zatajiti kot direktor. Posledično tudi ni bil odgovoren ali povezan s primerom domnevnega pranja iranskega denarja.

Dodajamo še, da ne moremo komentirati konkretne preiskave, ki jo vodi Evropsko javno tožilstvo, je pa Darko Muženič prepričan, da so očitki iz ovadbe namenjeni izključno njegovi diskreditaciji ter da se bodo izkazali za neutemeljene in neresnične.