Ob koncu tedna bo na cestah spet večje število udeležencev v cestnem prometu, na relacijah proti turističnim krajem pa pričakujemo tudi zgostitve. Da bi bil promet kar najbolj varen in tekoč, voznikom svetujemo, naj ostanejo strpni in če se le da, naj se na pot odpravijo zunaj prometnih konic ali pa naj za pot do cilja izberejo vzporedne, manj obremenjene cestne povezave.

Policisti v poletnem času izvajamo različne poostrene nadzore, v katerih ugotavljamo tehnično brezhibnost vozil, psihofizično stanje voznikov in druge kršitve cestno prometnih predpisov. S svojimi aktivnostmi želimo opozoriti na to, kako pomembno je pravilno ravnanje v prometu in vplivati na voznike, da upoštevajo predpise.

Več informacij o aktualnem stanju prometne varnosti in o delu policije na tem področju bo mag. Ivan Kapun, vodja Sektorja prometne policije v Upravi uniformirane policije na Generalni policijski upravi, podal na izjavi za javnost, ki bo danes, 12. avgusta 2022, ob 11.30, na točki za nadzor prometa Torovo na gorenjski avtocesti, v smeri iz Gorenjske proti Ljubljani (lokacija, kjer je bila nekdanja cestninska postaja Torovo), kjer bodo policisti skupaj z drugimi pristojnimi službami tudi izvajali poostren nadzor.

Ker je lokacija izjave za javnost na servisni prometni površini avtoceste, predlagamo, da imajo sodelujoči predstavniki medijev nameščene odsevne telovnike.

Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!