Sorodne objave

 

Policija že intenzivno preverja informacije o sumih domnevnih kaznivih dejanj s področja spolne nedotakljivosti in drugih, ki so bili v zadnjih dneh izpostavljeni v medijskih objavah in na spletnih omrežjih. Zbiranje obvestil in drugi ukrepi so usmerjeni v preverjanje okoliščin in potrditev obstoja morebitnih razlogov za sum, da so bila storjena kazniva dejanja, katerih storilec se preganja po uradni dolžnosti.

Preverjamo tudi, ali smo v tem primeru prejeli kakršne koli prijave (tudi anonimne, ki bi jih lahko povezali s tem primerom), kar pa se nam po dosedanjem preverjanju ni potrdilo, razen prejete prijave o sumu domnevnega izsiljevanja zaradi dolga, katere vsebino in okoliščine pa še preverjamo.

Policija poziva oškodovance domnevnih kaznivih dejanj, da primere prijavijo policiji na najbližji policijski postaji ali interventni številki 113 ali preko e-naznanila kaznivega dejanja.

Pozivamo tudi druge osebe, ki morda razpolagajo z informacijami o okoliščinah domnevnih kaznivih dejanj, da jih sporočijo policiji, lahko tudi na anonimni telefon policije 080 1200 ali prek anonimne e-prijave.

Na vprašanja, ki se nanašajo na konkretne ali določljive fizične osebe, ne moremo odgovarjati zaradi varstva osebnih podatkov.