Sorodne objave

 

Danes je evropski dan brez smrtnih žrtev v prometu. V policiji si zato želimo, da bi danes vsi vozili še posebej odgovorno in zbrano in da ne bi umrl noben udeleženec cestnega prometa. S številnimi poostrenimi nadzori se namreč pridružujemo Roadpolovi kampanji za večjo prometno varnost na evropskih cestah, ki je usmerjena v en sam cilj - nič smrtnih žrtev v prometu, vsaj za en dan.

RoadSafetyDays Video zajem slike0b

"Pravijo, da je težko rešiti človeško življenje ... Toda v resnici ni tako težko. Čisto običajni ljudje dejansko vsak dan rešijo na milijone življenj že samo s tem, da so odgovorni na cesti," je eno od pomembnih sporočil letošnje kampanje. Oglejte si video

Že večkrat v preteklih letih nam je uspelo, zakaj nam ne bi tudi letos?

Kot verjamejo v Roadpolu, evropski mreži prometnih policij, lahko čisto vsak udeleženec v cestnem prometu pomembno prispeva k varnosti na cestah. Zato so zasnovali Roadpolove dneve prometne varnosti (ang. Roadpol Safety Days): "S to kampanjo želimo dokazati, da lahko s skupnimi prizadevanji dosežemo, da vsaj en dan ni smrtnih žrtev na evropskih cestah. In če lahko to dosežemo enkrat, zakaj ne bi mogli vsak dan? Potrebujemo vas, da odigrate ključno vlogo pri teh spremembah. Pridružite se nam na www.roadpolsafetydays.eu. Podpišite prisego, prijavite dogodek ali samo povejte naprej! Skupaj dosežimo cilj, da na cestah ne bo več nobene smrtne žrtve."

V Sloveniji smo lahko ponosni, da nam je v preteklih letih ta cilj že večkrat uspelo izpolniti. Nazadnje lani, ko 21. septembra za posledicami prometne nesreče ni umrl nihče, s čimer smo se pridružili desetim drugim evropskim državam, ki lani na ta dan prav tako niso zabeležile nobenih smrtnih žrtev.

Podpišite svojo zaobljubo

Ob tej priložnosti se lahko vsi vozniki k odgovornejši vožnji zavežete tudi s podpisom zaobljube, da boste upoštevali cestnoprometne predpise in tako tudi sami prispevali k zmanjšanju možnosti za nastanek prometne nesreče (izjava je prevedena tudi v slovenski jezik): Zaobljuba

Po vsej državi številne aktivnosti tudi v okviru evropskega tedna mobilnosti

Že ves teden se slovenski policisti v okviru mednarodne akcije Osredotoči se na cesto (ang. Focus on the road) osredotočamo na distrakcije voznikov med vožnjo - predvsem na nepravilno uporabo mobilnih telefonov. Naše aktivnosti se sicer prepletajo z evropskim tednom mobilnosti, namenjenim spodbujanju trajnostne mobilnosti. Dogodki potekajo predvsem na lokalni in regionalni ravni, policija pa sodeluje predvsem v aktivnostih, ki jih organizirajo lokalne skupnosti.

Povezane vsebine

Z akcijo Osredotoči se na cesto začenjamo teden vseevropskih aktivnosti za večjo prometno varnost

Evropska mreža prometnih policij - Roadpol

Teden mobilnosti