Sorodne objave

 

Festival za tretje življenjsko obdobje je danes odprl svoja vrata, svoje vsebine pa na njem predstavljamo tudi policisti. Vse do četrtka, 29. septembra 2022, nas lahko med 9. in 18. uro obiščete na našem razstavnem prostoru v Cankarjevem domu v Ljubljani. Vabljeni, vstop je prost!

Seveda pa lahko v teh dneh, prav tako v Cankarjevem domu, obiščete še mednarodni sejem zbirateljstva Collecta, ki poteka vzporedno s F3ŽO in kjer policisti prav tako sodelujemo.

20220927 103708 izrez

Ekipo policistov Policijske uprave Ljubljana, ki na festivalu predstavljajo naše vsebine, je danes dopoldne obiskala tudi ministrica za notranje zadeve mag. Tatjana Bobnar.

Na festivalu policisti obiskovalcem vseh starosti svetujemo, kako je treba ravnati, da zavarujete svojo lastnino in se izognete nevarnim situacijam, na primer pri dvigu gotovine na bankomatu, med potovanjem s sredstvi javnega prevoza, ob obiskih neznancev na domu ipd. O prometni varnosti se lahko posvetujete tudi s policistom prometnikom. Vsak dan se nam za nekaj časa pridružijo še naši zvesti štirinožni pomočniki - policijski kužki, ogledate pa si lahko tudi del policijske zgodovine.

20220927 122727 izrez

V pogovoru s policistom ali policistko boste lahko "iz prve roke" izvedeli marsikaj koristnega in zanimivega, od tega, kako čim bolje poskrbeti za osebno varnost, pa do tega, kakšno je delo policistov na terenu.

Kot vsako leto je festivalsko prizorišče polno zanimivih kotičkov za vsak okus. Poleg bogatega kulturnega in izobraževalnega programa se vam predstavljajo društva upokojencev in dnevni centri aktivnosti, organizacije in podjetja, ki vam lahko ponudijo tisoč in en nasvet za aktivno preživljanje prostega časa, na festivalu potekajo meritve krvnega tlaka, sladkorja itd. Festival za tretje življenjsko obdobje za vas pripravlja tudi številna predavanja, delavnice in druge vsebine, namenjene izboljšanju kakovosti življenja starejših ter strpnemu sožitju vseh generacij. Rdeča nit letošnjih vsebin pa je "digitalizacija za vse generacije."

Povezane vsebine

F3Ž0, festival za 3. življenjsko obdobje

Ne pozabite na varnost (preventivni nasveti za starejše občane)