Sorodne objave

 

V ponedeljek, 3. oktobra 2022, se začenja nacionalna preventivna akcija za večjo varnost pešcev. Ti sodijo med najbolj ranljive skupine prometnih udeležencev. Še posebej jeseni in pozimi, ko so dnevi krajši, vidljivost slabša, ceste pa pogosto spolzke. Policisti bomo v naslednjem tednu zato poostreno preverjali spoštovanje predpisov tako pri pešcih kot pri voznikih motornih vozil.

Ob začetku akcije Javna agencija RS za varnost prometa (AVP) organizira novinarsko konferenco, ki bo potekala v ponedeljek, 3. oktobra 2022, ob 10. uri, v prostorih Minicityja v Ljubljani (Dvorana A, BTC City, Ameriška ulica 13); sodeloval bo tudi predstavnik Policije.

Pedestrian 925850 StockSnap Pixabay

Več kot 90 odstotkov pešcev v temi ne uporablja odsevnikov, ugotavljajo na AVP.

Na novinarski konferenci bodo Jože Hribar, direktor AVP, dr. Mateja Markl, vodja Sektorja za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v AVP, in mag. Ivan Kapun, vodja Sektorja prometne policije na Generalni policijski upravi, predstavili vrsto zgovornih statističnih podatkov in spregovorili o priporočilih za varno udeležbo pešcev v prometu.

Neposredno po novinarski konferenci bo za predstavnike medijev omogočeno snemanje oziroma spremljanje dogajanja v interaktivni motorično-didaktični igralnici za učenje otrok o varnosti v prometu, s posebnim poudarkom na varnosti pešcev. Dogodku se bo namreč pridružilo okrog 160 učencev iz prve triade osnovne šole, ki se bodo učili na sedmih tematskih delavnicah.

Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!