Sorodne objave

 

Na 6. posvetu Dnevi nacionalne varnosti, ki so ga danes, 11. oktobra 2022, organizirali pri Inštitutu za varnostno kulturo v sodelovanju s fakulteto za varnostne in fakulteto za družbene vede, so bila podeljena priznanja za najboljšega policista, vojaka, varnostnika in reševalca nujne medicinske pomoči ter za najboljše prostovoljno gasilsko društvo preteklega leta.

Ponosni sporočamo, da si je naziv "policist leta 2021" prislužil Andrej Bračič, policist kriminalist na Policijski postaji Litija. Vsem prejemnikom priznanj na področju nacionalne varnosti iskreno čestitamo!

IMG cc0913cf8e7632da3c3d91524b96be28 V

Litijski policist Andrej Bračič je z vrsto pogumnih dejanj pri svojem delu v zadnjih letih dokazal, da je vreden častnega naziva. Med drugim je večkrat interveniral pri nevarnih požarih in pomagal pri evakuaciji stanovalcev, sodeloval je pri odstranjevanju posledic močnega neurja, skočil v reko za bežečim tatom in ga ujel ipd. Za svoja dejanja je doslej prejel že tudi več priznanj policije za hrabrost in požrtvovalnost.

IMG 657c1e293b15ae1670eec5e5d3315c1a V

Z leve: načelnik PP Litija Gorazd Sinjur, direktor Policijske uprave Ljubljana Damjan Petrič, mag., in policist Andrej Bračič

IVK 2022 govor ministrice

Na odprtju osrednjega dogodka v prostorih državnega sveta, ki se ga je udeležil tudi v. d. generalnega direktorja policije mag. Boštjan Lindav, je zbrane med drugimi nagovorila ministrica za notranje zadeve mag. Tatjana Bobnar. Več o tem v sporočilu za javnost MNZ: S sodelovanjem do odpornega in učinkovitega nacionalnega varnostnega sistema

Kot razpravljalci in predavatelji na posvetu sodelujejo tudi policijski strokovnjaki: Toni Kastelic iz Uprave kriminalistične policije (okrogla miza o informacijski varnosti v družbi 5.0), dr. Džemal Durić iz Policijske akademije in Suzana Rudež iz Službe generalnega direktorja policije (predavanje o razvoju vodstvenih kompetenc v Policiji) ter Vladimir Ilić iz Službe generalnega direktorja policije (predavanje o uporabi električnega paralizatorja v slovenski policiji).

Povezane vsebine

6. dnevi nacionalne varnosti - 11. in 12. oktober 2022