Sorodne objave

 

Tretjo nedeljo v novembru obeležujemo Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč. Slogan za celotno desetletje se glasi "spominjajmo se, pomagajmo, ukrepajmo".

20221117 110315

Ob tej priložnosti je pri spomeniku žrtvam prometnih nesreč na Novih Žalah potekala spominska slovesnost s polaganjem venca, na kateri je sodeloval državni sekretar dr. Branko Lobnikar, udeležili pa smo se je tudi predstavniki policije, med njimi namestnik generalnega direktorja policije Igor Ciperle.

Državni sekretar je pozval k strpnemu in odgovornemu ravnanju ter spoštovanju vseh udeležencev v prometu, še zlasti tistih šibkejših, kot so kolesarji, pešci, starejši in otroci. "S takim odgovornim ravnanjem lahko vsak posameznik in kot družba pripomoremo k zmanjšanju števila prometnih nesreč in se približamo t. i. viziji nič, katere dolgoročen cilj je: nič mrtvih in nič hudo poškodovanih zaradi prometnih nesreč."

K tej viziji smo usmerjeni tudi policisti, saj je zagotavljanje varnosti cestnega prometa je naša prednostna naloga. Tako vsakodnevno spremljamo razmere na cestah, sodelujemo v preventivnih akcijah, izobraževalnih in informativnih aktivnostih, povezanih z varnostjo v prometu, in se povezujejo z drugimi deležniki, ki delujejo na tem področju.

Več informacij v sporočilu Ministrstva za notranje zadeve

Povezane vsebine

Zavod Varna pot, organizator aktivnosti ob svetovnem dnevu spomina na žrtve prometnih nesreč