Sorodne objave

 

Za zagotovitev objektivnejše obveščenosti javnosti v povezavi s prispevkom, ki je bil 3. decembra 2022 objavljen na spletni strani Nove 24 z naslovom "Golobova 'specialna enota' že povzroča nesoglasja v policiji; ta bi tudi skrbela za nadzor zakoncev Pirc Musar", objavljamo odziv Policije.

Od oblikovanja Službe za varovanje predsednika (SVPV) vlade pri Generalnem sekretariatu vlade (GSV), med Policijo in GSV sodelovanje poteka korektno in dogovorno. Izvedenih je bilo več sestankov tako na vodstveni kakor tudi operativni ravni. Pri tem so se vse rešitve oblikovale dogovorno in s ciljem visoke učinkovitosti.

Ne drži tudi navedba, da bi prišlo do kakršnegakoli spora med v. d. GDP mag. Boštjanom Lindavom in vodjo SVPV Robertom Kešpertom. Navedena informacija je popolnoma netočna in zavajajoča, na kar kaže tudi nepravilna uporaba okrajšave Centra za varovanje in zaščito, ki že od leta 2010 ni več Urad za varovanje in zaščito (UVZ).

V skladu z dogovorom o sodelovanju med Policijo in GSV namreč poteka dnevno sodelovanje med obema službama, ki skrbita za varovanje oseb. Prav tako so se v dogovoru obeh vodstev reševali kadrovski premiki med službama.

Kakršnihkoli razlik o plačah med zaposlenimi v obeh organih, v Policiji ne moremo komentirati, saj nam ni znano, kakšne so plače zaposlenih v SVPV. Prav tako nam niso znani načrti o morebitni širitvi pristojnosti SVPV.

V policiji bomo za zaščito ugleda organizacije in zaposlenih zoper tiste, ki namerno nekorektno, neetično in škodljivo širijo različne neresnice uvedli ustrezne postopke.