Sorodne objave

 

Policijski orkester pod vodstvom dirigenta Nejca Bečana bo danes, 21. decembra 2022, na tradicionalnem božično-novoletnem koncertu združil moči z glasbeniki iz Ukrajine in solistko Nino Pušlar.

Goste koncerta v Cankarjevem domu v Ljubljani bosta nagovorila tudi ministrica Sanja Ajanović Hovnik in v. d. generalnega direktorja policije mag. Boštjan Lindav.

Na koncertu bodo sodelovali ukrajinski glasbeniki, ki so bili ob začetku vojne v Ukrajini evakuirani v Slovenijo, in sicer v okviru projekta Glasba za prihodnost, ki deluje pod vodstvom dirigentke Žive Ploj Peršuh. Nekateri so se sicer že vrnili v rodno državo, nekaj pa jih je ostalo in glasbeno šolanje nadaljujejo pri nas; med njimi so trije klarinetisti, flavtistka, fagotistka, trobentač in saksofonistka. V tem času so se z njimi povezali tudi člani Policijskega orkestra in v duhu prijateljskega sodelovanja, ki ne pozna meja, skupaj ustvarili prav posebno poglavje v zgodovini svojega glasbenega ustvarjanja.

Policijski orkester je bil ustanovljen leta 1948 in je že desetletja nesporen prvak na slovenski glasbeni sceni. Danes je osrednji državni simfonični pihalni orkester in tudi uradni protokolarni orkester Republike Slovenije. Skozi vseh 74 let je ustvarjal svoj pristni, karakterni zvok in ga plemenitil s prefinjenostjo, temperamentom in glasbeno eleganco.

Koncert bo v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani s pričetkom ob 19.30.

Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni.