Sorodne objave

 

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada so konec decembra 2022 zaključili še en del obsežne kriminalistične preiskave in na Specializirano državno tožilstvo Republike Slovenije podali kazensko ovadbo zoper pet oseb zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti po 240. členu Kazenskega zakonika.

Preiskovalci so ugotovili, da sta osumljeni osebi iz gospodarske družbe z območja Policijske uprave Maribor v letih 2016 in 2017 sklenili pogodbe o sodelovanju z dvema tujima poslovnima subjektoma, nato pa odredili plačilo več prejetih fiktivnih računov za storitve, ki niso bile nikoli opravljene. Vse to je potekalo v usklajenem sodelovanju in ob pomoči slovenskega državljana ter dveh tujih državljanov, ki sta vsa prejeta denarna sredstva takoj zatem dvigovala z bančnih računov.

S kaznivimi dejanji so si osumljenci pridobili protipravno premoženjsko korist na škodo gospodarske družbe z območja Policijske uprave Maribor v višini več kot 600.000 evrov.

Povezane vsebine

Nacionalni preiskovalni urad