Sorodne objave

 

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani bo ta petek svoja vrata odprla Informativa, sejem izobraževanja in poklicev. Iščeš zaposlitev? Obišči razstavni prostor policije, spoznaj naše delo in možnosti za zaposlitev v naši "modri družini". Tam bomo v petek in soboto, 20. in 21. januarja 2023, med 9. in 18. uro. Se vidimo!

informativa2023

Policisti bomo predstavili svoje zahtevno, a obenem zelo zanimivo delo. Se želiš pridružiti našim vrstam? Pridi na naš razstavni prostor, kjer dobiš vse potrebne informacije o bližajočem se razpisu za nove kandidate za policiste in policistke! Že imaš službo? Nič hudega, postaneš lahko tudi pomožni policisti, in nam pri policijskih nalogah pomagaš le občasno. Morda pa se najdeš na katerem drugem delovnem področju znotraj policije.

Predavanja o možnostih zaposlitve v policiji

V petek in soboto zate pripravljamo tudi dve krajši predavanji z naslovom Zakaj in kako postati policist, kjer ti bomo podrobneje predstavili poklic in možnosti zaposlovanja v policiji:

  • petek, 20. januar / od 13.15 do 14.00 / predavalnica C
  • sobota, 21. januar / od 10.15 do 11.00 / predavalnica C

Predstavitev različnih področij policijskega dela

Ali veš, kaj vse je delo policistov? Na Informativi boš lahko spoznal različna področja policijskega dela. Poleg splošnih policistov bodo svoje delo predstavili tudi kriminalisti in kriminalistični tehniki, ki ti bodo med drugim pokazali, kako iščejo prstne odtise in druge sledove na kraju zločina.

Vodnik službenega psa in njegov štirinožni pomočnik te bosta zabavala s svojimi vragolijami, a ti hkrati pokazala, kakšen je vsakdanjik policijskega vodnika in kako koristni so službeni psi pri svojem resnem policijskem delu.

Oba dneva si lahko ogledaš tudi opremo policijskih specialcev, z njimi poklepetaš in izveš vse o tej najelitnejši enoti slovenske policije.

Predstavili pa se bodo tudi policisti posebne policijske enote, ki jih mnogi zamenjujejo s specialci. Lahko boš pomeri njihove čelade, neprebojne jopišče in druge ščitnike ter preizkusil, kako težko je z več kot 20-kilogramsko zaščitno opremo na sebi hoditi, kaj šele teči in zraven skrbeti za varnost ljudi.

Čakajo te tudi prometni policisti, ki ti bodo pokazali, kako lovijo prehitre voznike, jih ustavijo s t. i. stingerjem in preverijo, ali morda vozijo pod vplivom alkohola. Vse to počno za tvojo varnost.

Na razstavnem prostoru policije lahko tudi preveriš, kako policisti odkrivamo ponarejene dokumente. Si že kdaj videl ponarejen potni list?

Za občasno glasbeno kuliso bodo poskrbeli policisti Policijskega orkestra. Nisi vedel, da imamo v policiji tudi glasbenike? Seveda, in to vrhunske! Navdušili te bodo s svojim nastopom. Šušlja pa se, da jim bosta pri tem pomagala, ali zgolj ponagajala, tudi policijska medvedka Pika in medved Leon. Pridi in se slikaj z njim! To boš zažigal na Facebooku!

Več o Informativi 2023