Sorodne objave

 

Nedavnega snega smo se zelo razveselili, saj smo tudi letos pripravili vse potrebno za izjemno priljubljeno akcijo Šolar na smuči, na katero se je v tej sezoni prijavilo kar 62 osnovnih šol z različnih koncev Slovenije. Pogrešali smo le še bele snežinke in zdaj, ko smo jih končno dočakali, je vse nared! Začnemo pa v ponedeljek, 23. januarja 2023, s tekom na smučeh na Pokljuki.

Solar na smuci logoVsakoletno akcijo organizatorji pripravljamo v želji po spodbujanju zdravega življenjskega sloga otrok, njihovega varnega športnega udejstvovanja na belih strminah in smučinah ter sproščeni zabavi. To so ključni motivi, ki ženejo Smučarsko zvezo Slovenije, Policijo in Zavod za šport RS Planica, da bomo že osmič izpeljali vse potrebno, da se bodo otroci na petih prizoriščih lahko brezplačno naučili varnega teka na smučeh, na šestih pa alpskega smučanja.

Odprtje akcije in medijski dnevi

Akcijo bomo odprli z učenjem teka na smučeh, ki ga bomo omogočili kar 1.071 prijavljenim tretješolcem. Lani so se otroci pri tem izjemno zabavali tudi zato, ker jih je pri teku spodbujala nekdanja vrhunska športnica in ambasadorka projekta Šolar na smuči Petra Majdič. Tudi letos bo z nami, zato vas vabimo, da si ogledate, kako se bodo mladi tekači spopadali s smučinami, in sicer na naslednjih športnih prizoriščih (za izjave za javnost bomo dosegljivi ob 11. uri):

  • ponedeljek, 23. januar: Pokljuka
  • sreda, 25. januar: Bonovec Medvode
  • petek, 27. januar: Rogla
  • sobota, 28. januar: Planica

Dogajanje se bo na šestih prizoriščih nadaljevalo konec februarja

V tednu med 27. februarjem in 3. marcem 2023 bomo nadaljevali s panogama alpsko smučanje in deskanje na snegu, ki bosta letos potekali na šestih prizoriščih (poleg spodaj navedenih smučišč tudi en dan na smučišču Kope) in kamor bo vključenih 2.136 četrtošolcev. V tem delu bo male smučarje motiviral in spodbujal nekdanji vrhunski smučar Jure Košir, ki je ambasador akcije Šolar na smuči od njenega samega začetka.

V okviru dogajanja bomo tudi tu na vsakem od prizorišč organizirali medijski dan, in sicer:

  • ponedeljek, 27. februar: Stari vrh
  • torek, 28. februar: Gače
  • sreda, 1. marec: Rogla
  • četrtek, 2. marec: Cerkno
  • petek, 3. marec: Mariborsko Pohorje – uradni zaključek

Namen akcije Šolar na smuči je seznanitev otrok z obema športoma, s poudarkom na varnem in kulturnem ravnanju na snežnih progah. Poleg tega je šport vir zdravja in veselja, zato želimo kar največ otrok opolnomočiti za kvalitetno preživljanje prostega časa, tudi na tekaških progah in snežnih strminah.

Spoštovani predstavniki medijev!

Podprite naša prizadevanja tudi vi. Veseli vas bomo na vseh navedenih lokacijah. Otroci bodo na prizoriščih od 9. do 13. ure. Za izjave pa bomo organizatorji in udeleženci na medijskih dogodkih dosegljivi ob 11. uri.

Vaše prijave zbiramo na elektronskem naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 Noga SolarNaSmuci