Sorodne objave

 

V. d. generalnega direktorja policije mag. Boštjan Lindav in ministrica za javno upravo v funkciji ministrice za notranje zadeve Sanja Ajanović Hovnik sta danes, 20. januarja 2023, s predstavniki veteranskih in stanovskih organizacij slovesno podpisala sporazume o sodelovanju.

Pred časom smo namreč spremenili Pravilnik o sodelovanju policije z veteranskimi in drugimi stanovskimi organizacijami.

Predstavniki organizacij vodstvo ministrstva in policije

Predstavniki veteranskih in drugih stanovskih organizacij ter vodstvo MNZ in Policije

Organizacije, s katerimi sodelujemo, so Zveza policijskih in veteranskih društev Sever, IPA - Mednarodna policijska zveza, Sekcija Slovenija, Zveza klubov upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve Maksa Perca Slovenije, Društvo kriminalistov Slovenije, Združenje policijskih šefov Slovenije, Dobrodelno društvo Modra družina in Motoristični klub Blue Knights Slovenia.

Podpis sporazumov pomeni nadgradnjo in poglobitev vsestranskega večletnega sodelovanja med temi organizacijami in policijo. Ministrstvo in policija že vrsto let sodelujeta z različnimi organizacijami, kar je pomembno za ohranjanje zgodovinskega spomina delovanja policije, izpopolnjevanje in usposabljanje policistov, pa tudi za promocijo poklica policista.

IMG 20230120 100631 lindav

V. d. generalnega direktorja policije mag. Boštjan Lindav je dejal, da je tokratni podpis sporazumov nekoliko drugačen, saj smo prvič na enem mestu zbrali praktično vsa stanovska združenja policije.

"V tem istočasnem podpisu in skupnem srečanju je precej simbolike in sporočilo, da imamo v resnici vsi enak cilj – delati v interesu aktivnih in upokojenih delavcev policije," je dejal. Vsem se je zahvalil za tvorno sodelovanje in trud, da policiji ter vsem, ki so ji dali en lep del svojega življenja, damo največ kar lahko – tako v smislu ohranjanja zgodovine, zagotavljanja strokovne podpore kot tudi aktivnosti, ki nam lepšajo življenje in krepijo naše odnose.

Podpis sporazumov

Dr. Tomaž Čas iz Združenja Sever je v imenu organizacij pozdravil podpis sporazumov.

Več informacij v sporočilu Ministrstva za notranje zadeve