Sorodne objave

 

Po dolgih šestih letih premora je bil Windischgarsten v Avstriji ponovno prizorišče evropskega policijskega prvenstva v smučanju. Na njem je sodelovala tudi reprezentanca slovenske policije.

EPC Skiing2023 Official 2

V primerjavi z letom 2017, ko so Avstrijci v okviru evropskega prvenstva poleg alpskega smučanja pripravili tudi tekmovanja v nordijskem smučanju s policijskim biatlonom, je letos prvenstvo potekalo le v alpskem slogu, in sicer v treh disciplinah: slalomu, veleslalomu in paralelnem veleslalomu. Odličnost v organizaciji so avstrijski policijski kolegi tokrat le še potrdili.

Med 6. in 10. marcem 2023 se je v Hinterstoderju v vsaki od treh disciplin (veleslalom, slalom, paralelni veleslalom) zbralo po 15 tekmovalk in 24 tekmovalcev iz devetih evropskih držav.

EPC Skiing2023 Official 3

Reprezentanca slovenske policije je z dvema tekmovalcema in eno tekmovalko nastopila v vseh treh disciplinah.

V močni konkurenci najboljših evropskih policistov smučarjev, med katerimi so nastopili še vedno aktivni tekmovalci in tekmovalke z uradnih mednarodnih smučarskih tekmovanj, je slovenska policijska ekipa na prvenstvu obdržala sloves odličnih alpskih smučarjev. Slovenski udeleženci so dokazali, da z močno voljo zmorejo ohranjati odlično fizično in psihično pripravljenost, in to navkljub zahtevnim službenim obveznostim.

EPC Skiing2023 Official 5

Visoka raven organizacije se je odražala v zahtevnih smučarskih progah, obenem pa so vrh tekmovalne lestvice na prvenstvu krojili znani obrazi iz smučarskega sveta, kot so Johannes Strolz, dobitnik treh olimpijskih kolajn z zadnjih olimpijskih iger 2022, Marc Digruber, Luis Vogt in Marlene Schmotz, aktivni na FIS-tekmovanjih, in drugi. Znana imena pa niso le pritegnila pozornosti javnosti in sponzorjev, temveč so drugim tekmovalcem in tekmovalkam pomenila še večji izziv in hkrati posebno čast nastopati z vrhunskimi smučarji na tako visoki tekmovalni ravni.

EPC SKI  2023 v cilju

Uvrstitve udeležencev slovenske policijske ekipe so odlične, še posebno ob znanem dejstvu obsežne smučarske logistike za treninge in priprave, ki je slonela na njih samih. Sledenje začrtanemu cilju, pogum in prilagodljivost tehnično-finančnim izzivom, ki jih v tem športu ni malo, utrjujejo naše policiste. Drznost in močna volja pa iz njih oblikujeta idealne športnike – policiste, ki so nam lahko zgled.

EPC SKI 2023 zastava

Za razumevanje in podporo, ki sta pomembno prispevala k našim odličnim nastopom, se zahvaljujemo matičnim enotam udeležencev. Za sodelovanje in tehnično pomoč se zahvaljujemo smučarskim klubom in nacionalnim športnim zvezam. Hvaležni pa smo tudi za spodbudo posameznikov, ki so prispevali k prepoznavnosti policijske smučarske ekipe!

Foto: Slovenska policija in LPSV Upper Austria