Sorodne objave

 

Policijski orkester slovenske policije praznuje 75. obletnico ustanovitve. Jubilej bomo zaznamovali s slavnostnim koncertom, ki bo v ponedeljek, 27. marca 2023, ob 19.30 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

Goste bosta nagovorila minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in v. d. generalnega direktorja policije mag. Senad Jušić. Že uro prej, ob 18.30, si bo v prvem preddverju Cankarjevega doma možno ogledati tudi tematsko razstavo o zgodovini orkestra, ki jo je pripravil Muzej slovenske policije.

Pod vodstvom dirigenta Nejca Bečana bodo naši glasbeniki izvedli izjemno zanimiv program, prežet z živahno pomladansko energijo. V prvem delu koncerta bodo združili moči s plesno skupino (Lukas Zuschlag, Mateja Železnik, Lukas Bareman, Filippo Jorio in Matteo Moretto), ki je v sodelovanju z dirigentom sestavila koreografijo posebej za ta dogodek, v drugem delu pa nas bodo z mladimi tolkalci (Katarina Kukovič, Petra Vidmar, Enej Nik Juran in Peter Jeretina) popeljali v povsem nove dimenzije zvočnih podob.

Policijski orkester je bil ustanovljen leta 1948 in je že desetletja nesporen prvak na slovenski glasbeni sceni. Danes je osrednji državni simfonični pihalni orkester in tudi uradni protokolarni orkester Republike Slovenije. V treh četrtletjih stoletja svojega razvoja je ustvaril pristen karakterni zvok in ga oplemenitil s prefinjenostjo, temperamentom in glasbeno eleganco.

Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni! Prosimo, da nam za več informacij in morebitne izjave pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..