Sorodne objave

 

Letošnja motoristična sezona se zaradi precej nizkih temperatur še ni čisto prav začela, vendar pa se dnevi, ko bodo motoristični navdušenci iz garaž potegnili svoje jeklene konjičke, nezadržno približujejo. Vse, ki že nestrpno čakate, da boste naredili prve kilometre, vabimo, da se pred začetkom sezone udeležite delavnic in se tako ustrezno pripravite na varno vožnjo z motorjem.

DSC 2311

Objavljamo seznam brezplačnih preventivnih prireditev, kjer vam bomo policisti skupaj s predstavniki drugih institucij, motorističnih klubov idr. svetovali, kako najbolje poskrbeti, da bo motoristična sezona prijetna in varna. Vabljeni!

Objavljen je seznam trenutno znanih aktivnosti, ki pa ga bomo sproti dopolnjevali in objavljali morebitne spremembe. Zato redno spremljajte naše spletne strani in se pravočasno seznanite z načrtovanimi dogodki na območju svoje policijske uprave (PU).

 

PU Koper

  • sobota, 15. april 2023, med 9. in 15. uro, na parkirišču pri Bonifiki v Kopru: Motoristični klub Kondor organizira Dan varnosti v prometu, na katerem bodo sodelovali tudi koprski policisti. Motoristi boste lahko dobili veliko praktičnih nasvetov in napotkov, kako poskrbeti za varno motoristično sezono.

 

PU Celje

  • sobota, 22. april 2023, ob 10. uri, pred športno dvorano Špic D v Dravogradu: Moto klub Blue Knights Slovenija organizira preventivno delavnico za motoriste, na kateri bodo sodelovali tudi celjski policisti. Ogledali si boste lahko prikaz prometne nesreče z reševanjem ponesrečenca in sodelovanjem helikopterja, prikaz varne vožnje z motorjem, dobili pa boste lahko tudi številne preventivne nasvete. Na dogodku boste lahko podrobneje spoznali tudi poklic policista.

 

PU Maribor

  • sobota, 22. april 2023, med 10. in 14. uro, na poligonu avto šol na Dornavski cesti na Ptuju (nasproti mestnega pokopališča): ob začetku motoristične sezone bo Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Mestne občine Ptuj v sodelovanju s Policijsko postajo Ptuj in Združenjem šoferjev in avtomehanikov Ptuj izvedel preventivni dogodek, namenjen voznikom motornih koles in mopedov. Na poligonu bodo lahko vozniki motornih koles in mopedov preizkusili obvladovanje svojih vozil v različnih situacijah, seveda ob nasvetih policista inštruktorja za vožnjo policijskih motornih koles s Postaje prometne policije Maribor. Policisti Policijske postaje Ptuj bodo na dogodku obiskovalcem na voljo za preventivne nasvete glede varne vožnje enoslednih motornih vozil.
  • sobota, 6. maj 2023, od 10. ure naprej v Poslovni coni Tezno: Svet za preventivo in vzgojo Mestne občine Maribor skupaj s partnerji, med njimi tudi mariborskimi policisti, organizira že 2. Mariborski moto dan, ki letos poteka pod sloganom "motoristom za varno vključevanje v promet". Čez dan se bodo zvrstile številne aktivnosti za večjo varnost motoristov. Sodelujejo policisti Policijske postaje Maribor II in Postaje prometne policije Maribor. Program se bo dopolnjeval tudi na uradni FB strani dogodka.

 

Vabljeni, da se nam pridružite!

Pri vožnji pa upoštevajte tudi preventivne nasvete za večjo varnost motoristov.