Sorodne objave

 

Namestnik generalnega direktorja policije mag. Robert Ferenc je v torek, 16. maja 2023, sprejel policiste, ki so sodelovali pri zahtevnem reševanju na Mali Mojstrovki.

Spomnimo: 9. aprila 2023 je snežni plaz odnesel sedem ljudi, ki so se vzpenjali proti vrhu 2.332 metrov visoke Male Mojstrovke. Pet planincev je bilo poškodovanih, od tega trije huje in dva lažje. Reševanje ponesrečenih je bilo zaradi slabih vremenskih razmer zelo zahtevno in dolgotrajno.

V reševalni akciji je sodelovalo tudi sedem policistov, in sicer Matej Brajnik iz Sektorja splošne policije na Generalni policijski upravi, Srečko Žagar, Nejc Travner in Vanči Žnidaršič iz Letalske policijske enote, Zlatko Klarič s Policijske postaje Jesenice ter Jaka Obid in Primož Lapanja s Policijske postaje Tolmin.

20230516 120217 1

Sprejemu policistov v veliki sejni sobi upravne zgradbe Policijske akademije so prisostvovali njihovi nadrejeni in direktor Policijske akademije mag. Ivo Holc.

20230516 120255 1

Namestnik generalnega direktorja policije mag. Robert Ferenc se jim je uvodoma zahvalil za odlično opravljeno delo in poudaril, kako pomembno delo so opravili pri reševanju človeških življenj. Poudaril je, da se v kritičnih trenutkih, kot je bil ta, pozna razlika med ljudmi, ki stopijo korak naprej, in tistimi, ki se umaknejo. Izpostavil je še, da pogumni policisti niso kalkulirali, ampak so se pogumno podali v akcijo in v dolino uspešno prepeljali vse planince.

20230516 120649

Na fotografiji (z leve, od zgoraj navzdol): mag. Martin Jazbec, direktor Uprave za policijske specialnosti, Dejan Kink, vodja Letalske policijske enote, Marko Gašperlin, direktor Uprave uniformirane policije, mag. Ivo Holc, direktor Policijske akademije, Milan Radonjić, načelnik Policijske postaje Jesenice, Evgen Govekar, direktor Policijske uprave Nova Gorica, Jaka Obid iz Primož Lapanja, oba s Policijske postaje Tolmin, Melita močnik, direktorica Policijske uprave Kranj, Matej Brajnik iz Sektorja splošne policije na Generalni policijski upravi, Zlatko Klarič s Policijske postaje Jesenice, Srečko Žagar iz Letalske policijske enote, mag. Robert Ferenc, namestnik generalnega direktorja policije, Nejc Travner in Vanči Žnidaršič, oba iz Letalske policijske enote