Sorodne objave

 

Namestnik generalnega direktorja policije mag. Robert Ferenc je včeraj, 22. junija 2023, sprejel policista Matica Obretana s Policijske postaje Domžale.

Zahvalil se mu je za nesebično reševanje občana iz gorečega prostora.

20230622 125248

Sprejemu policista sta prisostvovala tudi pomočnik direktorja Policijske uprave Ljubljana Mirko Nunić in načelnik Policijske postaje Domžale Dejan Košir.

Policist Matic Obretan je 26. maja 2023 iz večstanovanjskega objekta rešil občana, ki je sam podtaknil požar. Ko je policist opazil ogenj, si je brez oklevanja nadel čelado in negorljiva oblačila ter vstopil v objekt. Kljub gostemu dimu je občana našel in ga varno umaknil iz gorečega prostora. Reševanje je bilo še toliko bolj zahtevno, saj se je moški upiral. Brez hitrega in nesebičnega policistovega posredovanja bi verjetno izgubil življenje. Policist Obretan je bil zaradi posledic vdihavanja strupenega dima tudi sam deležen zdravniške pomoči.

Posredovanje v požaru ni bilo prvo policistovo pogumno dejanje, saj je že večkrat izkazal predanost svojemu poklicu, zaradi česar je v preteklosti že prejel tudi medaljo policije za hrabrost in medaljo policije za požrtvovalnost.

20230622 124845