Sorodne objave

 

Letalska policijska enota je ta teden z Gasilsko zvezo Vodice sodelovala pri večji operativni vaji gašenja požara v naravnem okolju. Vaja je potekala na gozdnatem severnem pobočju Rašice.

LPE Vaja gasenja pozara v naravi videoPolicija

Z vajo so preverjali uspešnost sodelovanja med službami, učinkovitost komunikacije in samega načina gašenja požarov s helikoptersko podvesno vrečo. Oglejte si video

Med vajo so se na helikopterju tipa AW169 izmenjale štiri policijske posadke, ki so skupaj opravile 25 ciklov vadbenega gašenja. V vsakem ciklu je helikopter iz pripravljenega gasilskega bazena zajel po 800 litrov vode in jo odvrgel na gozdnato območje. Cikli so trajali od 2 do 3 minute.

LPE Vaja gasenja pozara v naravi fotoPolicija

Uspešno izvedena vaja je pokazala, da je policija pripravljena tudi za gašenje požarov v naravnem okolju in tako na razpolago z vsemi svojimi kadrovskimi in tehničnimi viri. Iz policijske flote helikopterjev sta za gašenje namenja dva helikopterja tipa AW169, helikopter tipa EC135, ki je opremljen s kamero, pa je namenjen odkrivanju morebitnih žarišč in usmerjanju gasilskih služb na kritična požarna mesta.