Sorodne objave

 

V Ulan Batorju, glavnem mestu Mongolije, se jutri, 15. julija 2023, začne svetovno člansko prvenstvo v ju-jitsuju po okriljem Mednarodne ju-jitsu zveze (JJIF). Slovenijo bo zastopal naš sodelavec Tim Toplak, ki ga spremlja njegov trener, Gorazd Toplak; oba sta zaposlena v slovenski policiji.

Gorazd in TimToplak2021 fotoJJZS

Oče in sin, Gorazd Toplak in Tim Toplak na svetovnem prvenstvu leta 2021 v Abu Dabiju (Združeni arabski emirati). Foto: arhiv JJZS

Tim Toplak je svetovni in evropski prvak, nosilec bronaste medalje zadnjih svetovnih iger v Birminghamu leta 2022. Njegov nastop je načrtovan za nedeljo, 16. julija. Tekmuje v borbah do 69 kilogramov in je član Ju-jitsu kluba Shinto Ljubljana. V njegovi kategoriji, ki sodi med težje, bo nastopilo 17 borcev iz enajstih držav. Svetovnega prvenstva se sicer udeležujejo reprezentance iz 42 držav z nekaj manj kot petsto tekmovalci.

V slovenski odpravi je še mednarodni sodnik mag. Martin Jazbec (licenca World A), sicer pa direktor Uprave za policijske specialnosti na Generalni policijski upravi, ki ga je mednarodna zveza delegirala za sojenje na svetovnem prvenstvu. Prve dni prvenstva bo v Mongoliji tudi predsednik zveze Robert Perc (sicer vodja Operativno-komunikacijskega centra na Policijski upravi Novo mesto), ki se bo poleg sestankov upravnega odbora mednarodne zveze v soboto udeležil še generalne skupščine JJIF.

Timu in njegovi ekipi želimo uspešen nastop!

Povezane vsebine

Športna dejavnost