Sorodne objave

 

Namestnik generalnega direktorja policije Igor Ciperle je včeraj, 25. julija 2023, sprejel policista s Policijske postaje Jesenice in kandidata za policista, ki kot študent drugega letnika Višje policijske šole opravlja prakso na isti policijski postaji, ker sta prejšnji teden sredi nevihte rešila življenje moškemu.

V sredo, 19. julija 2023, ko je Slovenijo prešel nevihtni pas, ki se je od zahoda države pomikal proti vzhodu, za sabo pa pustil razdejanje, sta bila dolgoletni policist Miroslav Volmajer in kandidat za policista Uroš Markovič na delu na območju Radovljice in Bleda, kjer se je takrat hkrati zgodilo več dogodkov. Ob cesti sta opazila na tleh negibno ležečo osebo, ki ni kazala znakov življenja. Začela sta izvajati temeljne postopke oživljanja in bila pri tem uspešna. Po prihodu zdravnice sta počakala na kraju in pomagala vse do odhoda reševalnega vozila. Moški sredi tridesetih let, ki mu je zaradi zdravstvenih težav postalo slabo, je bil nato prepeljan v bolnišnico in je z njim zdaj vse v redu.

20230725 112856

V dolgem in sproščenem pogovoru, ki je nanesel še na druge aktualne teme, je namestnik generalnega direktorja policije oba pohvalil: mlajšega, ki še ni dobro začel policijskega dela in že rešuje življenja, ter starejšega, ki je kandidatu za policista tudi odličen mentor.

Sprejema sta se udeležila še načelnik Policijske postaje Jesenice Milan Radonjić in direktorica Policijske uprave Kranj Melita Močnik.