Sorodne objave

 

Zaradi izjemno močnih padavin je po vsej državi veliko območij pod vodo, številne ceste so prav tako poplavljene, zato opozarjamo na posebno previdnost. Razmere se ves čas spreminjajo, zaradi novih padavin, naraščajočih rek in podtalnice sproti poplavljajo nova območja. Spremljajte razmere in informativne oddaje ter se v primeru ogrožanja umaknite na varno. Na pot se ne odpravljajte, če ni nujno potrebno.

Clipboard02 fot video

Policisti odhajajo v pomoč na najbolj ogrožena območja

Na pot le, če je nujno

Na pot se odpravite le, če je to zares nujno. Preden se odpravite na pot, preverite stanje cest na Prometno-informacijskem centru in spremljajte obvestila medijev. Informacije dobite tudi na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje Spin SOS.

Upoštevajte zapore in navodila intervencijskih služb

Upoštevajte zapore cest in nikar ne poskušajte prevoziti ali prehoditi poplavljenih cest, saj je to lahko smrtno nevarno!

Poskrbite za svojo varnost, premoženje naj bo šele na drugem mestu!

Poskrbite za varnost svojega življenja in življenja ljudi, ki so v bližini. Nikar ne rešujte premoženja, če bi s tem ogrozili lastno življenje! Premoženje je vedno nadomestljivo, življenje ne!

Policisti pomagajo reševati ljudi

Policisti so na terenu in poleg opravljanja policijskih nalog pomagajo pri evakuaciji ljudi. Policisti letalske enote so z ekipo gorskih reševalcev prav tako že odleteli v pomoč ljudem na najbolj prizadeta območja, kjer pomagajo kolegom iz civilne zaščite in drugih intervencijskih služb.

Če potrebujete pomoč, pokličite številko 112 ali 113

Če je ogroženo življenje, nemudoma pokličite številko za klic v sili 112 ali interventno številko policije 113. Obenem opozarjamo, da sta obe telefonski številki zaradi velikega števila klicev izjemno obremenjeni, vse razpoložljive sile pa že na terenu, zato ju uporabljajte racionalno, da bo pomoč lahko prišla najprej do tistih, ki so najbolj ogroženi.

Clipboard01 fot video