Sorodne objave

 

V tem trenutku po vsej Sloveniji potekajo aktivnosti za sanacijo poplavljenih območij. Pomagajo tako pristojne službe, kot veliko prostovoljcev - sosedje, sorodniki, prijatelji, ali pa preprosto ljudje, ki na prizadetem območju nikogar ne poznajo, a imajo možnost pomagati. Poleg pridnih, močnih in spretnih rok je v takih trenutkih nepogrešljiva tudi zahtevnejša mehanizacija, ki pa za svoje delovanje potrebuje gorivo.

Zato dostavljamo tudi sode nafte, kar pa ni lahka naloga. Ekipa Letalske policijske enote je tako včeraj, 9. avgusta 2023, tudi s pomočjo reševalcev na vodi, dostavila sode goriva za bager, ki je trenutno ključen za sanacijo toka Savinje. Sode smo s pomočjo vitla pripeli na helikopter in podvesno (tako, da med poletom visijo v zraku) previdno dostavili tja, kjer jih potrebujejo, pripeljali pa smo tudi drugo nujno opremo. Na posnetku lahko tudi vidite stanje plazov in narasle vode.

Clipboard03 video dostava goriva

Video: Dostava goriva z bager, ki skrbi za sanacijo toka Savinje

Prav tako so danes policisti s pomočjo helikopterja na kritično območje Koroške Bele, ki je ogroženo zaradi nevarnosti plazu, pripeljali material za obvladovanje razmer na plazu. Bil je izredno zahteven prevoz na zelo strmo in nestabilno območje.

IMG 20230810 WA0002