Sorodne objave

 

Vzporedno s sejmom zbirateljstva Collecta bomo policisti ta teden sodelovali tudi na 22. Festivalu za tretje življenjsko obdobje, največji tovrstni prireditev za starejše v Evropi, ki je od samega začetka posvečena aktivnemu staranju, izboljšanju kakovosti življenja starejših in uresničevanju solidarnosti med generacijami. Ravno zato program poteka pod geslom Vsi smo ena generacija.

Oba dogodka potekata v Cankarjevem domu v Ljubljani od 27. do 29. septembra 2023. Vljudno vabljeni, vstopnine ni!

Clipboard03 collectaCollecta

Oglejte si razvoj policije skozi zgodovinska obdobja, ko so za varnost pri nas skrbeli različni varuhi javnega reda.

Na ogled postavljamo uniformo orožnika iz Avstro-ogrske monarhije, uniformo miličnika iz Jugoslavije, in delovno uniformo, ki so jo miličniki nosili med osamosvojitveno vojno.

Razstavo bodo popestrile ročno izdelane makete nekdanjih in sodobnih vozil ter plovil slovenske policije, ki kažejo razvoj policijskega voznega parka in flote. 

 

Clipboard02 f3zo

Festival za tretje življenjsko obdobje

Policisti bomo na Festivalu obiskovalcem vseh starosti vsak dan svetovali, kako je treba ravnati, da zavarujete svojo lastnino in se izognete nevarnim situacijam, na primer pri dvigu gotovine na bankomatu, med potovanjem s sredstvi javnega prevoza, ob obiskih neznancev na domu ipd.

O prometni varnosti se boste lahko posvetovali tudi s prometnim policistom, obiskovalce pa bodo zabavali zvesti štirinožni pomočniki – policijski kužki. Na odru pa boste lahko prisluhnili ubranim zvokom Policijskega orkestra.

 

20220927 122609

Obiščite naš razstavni prostor, kjer vas bomo pozdravili nasmejani policisti in policistke.