Sorodne objave

 

Društvo kriminalistov Slovenije letos praznuje 20-letnico delovanja. Ob tej priložnosti je 19. oktobra 2023 v Policijski akademiji v Tacnu potekala svečanost društva. Kot je v svojem nagovoru povedal predsednik društva Damjan Apollonio, je bila osnovna ideja ustanovitve društva skrb za dvig strokovnega dela, ugleda in razvoja kriminalistične stroke, predvsem pa da društvo s svojim vplivom, znanjem in angažiranostjo poskrbi za pravo umeščenost kriminalistične stroke v sistem slovenske policije, za status vseh kriminalistov in drugih članov društva, zaposlenih v kriminalistični policiji.

IMG 6903

Poudaril je, da je poklic kriminalista časten in zelo pomemben poklic v naši družbi, ki je hkrati tudi poslanstvo in način življenja. "Kriminalistke in kriminalisti smo izpostavljeni različnim vplivom, na katere moramo biti imuni, tako v okolju v katerem živimo, kot tudi na delovnem mestu. Biti moramo trdni, zvesti moralnim vrednotam, predvsem pa strokovnosti, zakonitosti in kar je najbolj pomembno, neodvisnosti," je še poudaril Apollonio.

IMG 6897

V nadaljevanju je bilo izpostavljeno odlično sodelovanje z Ministrstvom za notranje zadeve - Policijo, ostalimi stanovskimi organizacijami v Policiji, obema sindikatoma, društvom kriminalistov Hrvaške, društvom kriminalistov BiH, društvom državnih tožilcev Slovenije, sodniškim društvom Slovenije, Inštitutom za sodno medicino ter Fakulteto za varnostne vede – katedro za kriminalistiko.

IMG 20231019 WA0021

Slovesnosti so se udeležili tako aktivni kot upokojeni člani društva, člani stanovskih organizacij in sindikatov ter namestnik generalnega direktorja policije Igor Ciperle in direktor Uprave kriminalistične policije Damjan Petrič, ki sta v svojem nagovoru poudarila pomembnost sodelovanja društva in policije pri soustvarjanju kriminalistične stroke.

S podelitvijo zahval in priznanj so se prejemnikom zahvalili za dolgoletno delo ter prispevek k razvoju delovanja društva. Med prejemniki zahval sta bila tudi Ministrstvo za notranje zadeve in Policija, slovesnost pa je popestril Policijski orkester.

zlozenka naslovna