Sorodne objave

 

V Zagrebu na Hrvaškem je od 23. do 26. novembra 2023 potekalo evropsko prvenstvo v ju-jitsuju. Sodelovali so tekmovalci iz 27 držav.

Tekmovanja se je kot član slovenske reprezentance udeležil tudi Tim Toplak, predavatelj predmeta Policijska uporaba borilnih veščin na Višji policijski šoli, kot Timov trener pa je sodeloval Gorazd Toplak, prav tako delavec Policije.

TimToplak EP3

Tim Toplak, sicer član Ju-jitsu kluba Shinto iz Ljubljane, je tekmoval v disciplini ju-jitsu borbe. Kot prvi nosilec je bil prvo kolo prost, v drugem se je pomeril s tekmovalcem iz Avstrije, v tretjem s tekmovalcem iz Francije, v četrtem kolu pa s predstavnikom Danske. Vse navedene nasprotnike je premagal in si s tem zagotovil nastop v finalu.

V finalni borbi mu je nasproti stal tekmovalec iz Italije, sicer letošnji mladinski svetovni prvak. Borba je bila zelo zanimiva, a so na koncu vseeno prevladale Timove izkušnje, saj je finalno borbo zmagal z rezultatom 12 : 4 in s tem osvojil že svoj tretji naslov evropskega prvaka v članski kategoriji.

Za dosežek mu iskreno čestitamo!

Povezane vsebine

Športna dejavnost