Sorodne objave

 

Ob začetku nacionalne preventivne Osredotoči se na cesto bo v ponedeljek, 15. januarja 2024, izjava za medije. Izjavi bosta podala direktorica Agencije za varnost prometa mag. Simona Felser in vodja Sektorja prometne policije mag. Ivan Kapun.

Agencija za varnost prometa bo predstavila izsledke ankete, s katero je pridobila uvide o osebnih prepričanjih in navadah, ki so pomembni za razumevanje stališč voznikov o varnosti v prometu z vidika vrste različnih motenj, ki vplivajo na zbranost med vožnjo. Policiji bo ob tej priložnosti v uporabo predala silhuete policistke z radarjem za osem policijskih uprav.

Policija bo predstavila svoje aktivnosti, ko bodo policisti med akcijo nadzirali uporabo mobilnih telefonov, pozorni pa bodo tudi na druge kršitve, kot je denimo prehitra vožnja, ter na druga ravnanja, ki motijo osredotočenost voznika na cesto. Med vožnjo je namreč lahko poleg uporabe telefona nevarno tudi nastavljanje različnih sistemov v vozilu, kot so radio, klimatska naprava in multimedija, pa tudi prehranjevanje, kajenje in ličenje, še posebej, če takšen voznik vozi tudi prehitro.

Izjava bo ob 11. uri, v prostorih Agencije za varnost prometa na Kotnikovi 19 a v Ljubljani.