Sorodne objave

 

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani bo ta petek svoja vrata odprla Informativa, sejem izobraževanja in poklicev. Iščeš zaposlitev? Obišči razstavni prostor policije, spoznaj naše delo in možnosti za zaposlitev v policiji. Tam bomo v petek in soboto, 19. in 20. januarja 2024, med 9. in 18. uro. Se vidimo!

INFO24 banner 1200x200

Policisti bomo tudi na letošnji Informativi predstavili svoje zahtevno, a obenem zelo zanimivo delo. Če se želiš pridružiti našim vrstam, ali pa te le zanima, s čim vse se ukvarjamo, pridi na naš razstavni prostor, kjer ti bomo predstavili delo splošnih in prometnih policistov, kriminalistov, policistov "specialcev" in "varnostnikov", vodnikov službenih psov in še več. Na našem razstavnem prostoru dobiš tudi vse potrebne informacije o bližajočem se razpisu za nove kandidate za policiste in policistke!

Predavanje o možnostih zaposlitve v policiji

V petek zate pripravljamo tudi krajše predavanje z naslovom Zakaj in kako postati policist, kjer ti bomo podrobneje predstavili poklic in možnosti zaposlovanja v policiji:

  • petek, 19. januar / od 11.15 do 12.00 / forum

Več o programu na forumu

Predstavitev različnih področij policijskega dela

Ali veš, kaj vse je delo policistov? Na Informativi boš lahko spoznal različna področja policijskega dela. Poleg splošnih policistov bodo svoje delo predstavili tudi kriminalisti in kriminalistični tehniki, ki ti bodo med drugim pokazali, kako iščejo prstne odtise in druge sledove na kraju zločina.

Vodnik službenega psa in njegov štirinožni pomočnik te bosta zabavala s svojimi vragolijami, a ti hkrati pokazala, kakšen je vsakdanjik policijskega vodnika in kako koristni so službeni psi pri svojem resnem policijskem delu.

Oba dneva si lahko ogledaš tudi opremo policijskih specialcev, z njimi poklepetaš in izveš vse o tej najelitnejši enoti slovenske policije.

Predstavili pa se bodo tudi policisti posebne policijske enote, ki jih mnogi zamenjujejo s specialci. Lahko boš pomeri njihove čelade, neprebojne jopiče in druge ščitnike ter preizkusil, kako težko je z več kot 20-kilogramsko zaščitno opremo na sebi hoditi, kaj šele teči in zraven skrbeti za varnost ljudi.

Čakajo te tudi prometni policisti, ki ti bodo pokazali, kako lovijo prehitre voznike, jih ustavijo s t. i. stingerjem in preverijo, ali morda vozijo pod vplivom alkohola. Vse to počno za tvojo varnost.

Na razstavnem prostoru policije lahko tudi preveriš, kako policisti odkrivamo ponarejene dokumente. Si že kdaj videl ponarejen potni list?

Za občasno glasbeno kuliso bodo poskrbeli policisti Policijskega orkestra. Nisi vedel, da imamo v policiji tudi glasbenike? Seveda, in to vrhunske! Navdušili te bodo s svojim nastopom. Šušlja pa se, da jim bosta pri tem pomagala, ali zgolj ponagajala, tudi policijska medvedka Pika in medved Leon. Pridi in se slikaj z njim! To boš zažigal na Facebooku!

Več o Informativi