Sorodne objave

 

Na Študentski areni, največji izobraževalno-sejemski prireditvi za mlade v Sloveniji, se bo med 14. in 16. oktobrom 2008 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani že deveto leto zapored predstavila tudi policija.

V notranjem razstavnem prostoru in na zunanji ploščadi Gospodarskega razstavišča bodo policisti in policijski inšpektorji iz policijskih uprav Ljubljana, Postojna in Kranj ter Generalne policijske uprave obiskovalcem, predvsem mladim - dijakom in študentom -, s promocijskimi in preventivnimi vsebinami predstavili različna zanimiva področja policijskega dela: promet, javni red, kriminaliteto, sodelovanje v mirovnih misijah, zaposlovanje v policiji, delo Centra za forenzične preiskave, Specialne enote, Urada za varnost in zaščito, Oddelka vrhunskih športnikov, policijsko opremo in vozila, potek reševanja v gorah s helikopterjem Letalske policijske enote idr.

Vse dni sejma bodo strokovnjaki za posamezna področja policijskega dela obiskovalcem izmenično svetovali in odgovarjali na njihova vprašanja o varnosti in policijskem delu.

Otvoritev, ki bo v torek, 14. oktobra 2008, ob 13. uri, bodo popestrili tudi člani Policijskega orkestra. Poleg tega bo na razstavišču vsak dan vsaj za nekaj časa prisoten kateri od znanih slovenskih vrhunskih športnikov, zaposlenih v policiji.

Tisti, ki bodo pravilno odgovorili na nekaj vprašanj s področja policijskega dela, pa se bodo uvrstili v nagradno žrebanje, ki ga bomo na Generalni policijski upravi priredili konec oktobra, po zaključku prireditve.

Prireditev bo potekala vsak dan od 12. do 19. ure, vstop prost.

 

Program:

Torek, 14. 10. 2008:

  • na otvoritvi, ki bo od 13.00 do 13.30, bodo igrali člani Policijskega orkestra
  • policisti in inšpektorji bodo predstavili naslednja področja dela: promet, zaposlovanje, kriminalistično-forenzično dejavnost
  • na ploščadi bodo razstavljena vozila prometnih policistov (vozilo provida, vozilo za ogled prometnih nezgod z opremo) in kombi s kriminalistično tehniko
  • ob 14. in 18. uri bosta policista motorista izvedla prikaz spretnostne vožnje

 

Sreda, 15. 10. 2008:

  • policisti in inšpektorji bodo predstavili naslednja področja dela: javni red, policijska pooblastila, kriminaliteto
  • na ploščadi bodo razstavljena policijska kolesa, vozilo Posebne policijske enote, službeni psi in konji
  • med 13. in 14. uro bodo pripadniki Letalske policijske enote in Gorske enote prikazali reševanje (pripadniki Gorske enote se bodo iz policijskega helikopterja spustili po vrvi do "ponesrečenega" kolega)
  • ob 13. uri bo prikaz uporabe službenega psa za splošno uporabo z nagobčnikom
  • ob 16. uri bosta policista Posebne policijske enote prikazala varnostni pregled in varovanje postopka
  • ob 17. uri bo prikaz iskanja prepovedanih drog s službenim psom

 

Četrtek, 16. 10. 2008:

  • policisti in inšpektorji bodo predstavili naslednja področja dela: mejo in tujce, zaposlovanje, mednarodne mirovne misije in delo Specialne enote
  • na ploščadi bodo razstavljena vozila in oprema Specialne enote in policistov prometnikov
  • ob 13. uri bosta policista motorista izvedla prikaz spretnostne vožnje

 

Več informacij o prireditvi na spletni strani organizatorjev: http://www.dobimo.se/studentska-arena/

Dijaki, študenti in vsi mladi po srcu, obiščite nas na razstavnem prostoru na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani!

StudentskaArena02

StudentskaArena01