Sorodne objave

 

Na povabilo generalnega direktorja policije Jožeta Romška je v četrtek, 21. 2. 2008, Slovenijo obiskal predsednik bavarske deželne policije Waldemar Kindler. Med dvodnevnim delovnim obiskom se je srečal z vodstvom slovenske policije.

Glavne teme pogovorov so bile ocena dosedanjega sodelovanja, vstop Slovenije v schengensko območje in prioritete slovenskega predsedovanja Evropski uniji. Dotaknili so se tudi mreže policijskih evidenc po indeksnem načelu - Criminal Records Index System (CRIS) in ocene ogroženosti držav jugovzhodne Evrope na področju organizirane kriminalitete.

rokovanje

Jože Romšek in Waldemar Kindler


Bavarska je ena od nemških dežel, s katero slovenska policija zelo intenzivno sodeluje na različnih delovnih področjih in ravneh, zato predstavlja enega od strateških partnerjev. Sodelovanje je institucionalizirano v okviru Stalne mešane slovensko - bavarske komisije, okrepilo pa se je zlasti po letu 1995.

Romsek Kindler

Mate Bavarci

Gosta je pozdravil tudi minister za notranje zadeve Dragutin Mate


Med obiskom si je bavarska delegacija ogledala tudi varovanje schengenske meje, ki poteka v skladu z vsemi schengenskimi standardi in novo Policijsko postajo za izravnalne ukrepe, ki je bila uvedena ob ukinitvi mejnih prehodov s članicami Evropske unije.

Skupna Bavarci


Srečanja med vodstvi slovenske in bavarske policije potekajo tradicionalno od leta 2003. Obe strani ocenjujeta, da je takšna oblika sodelovanja zelo uspešna.

 

Foto: Monika Golob