Sorodne objave

 

Na današnji novinarski konferenci Generalne policijske uprave sta predstavnika policije, mag. Aleksander Jevšek, direktor Uprave kriminalistične policije na Generalni policijski upravi, in mag. Branko Japelj, vodja Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Ljubljana, javnosti predstavila aktivnosti policije pri preiskovanju umorov. Opisala sta tudi uspešno zaključeno preiskavo dveh kaznivih dejanj umora, storjenih v letu 2002.

oba z leve

Mag. Branko Japelj in mag. Aleksander Jevšek


Mag. Jevšek je v uvodu predstavil delo skupine kriminalistov iz Uprave kriminalistične policije na GPU pri preiskovanju neraziskanih umorov. Predstavil je tudi delo policije na področju iskanja pogrešanih oseb. Več informacij je v pripetem zvočnem posnetku (spodaj).

Jevsek

 Zvočni posnetek izjave mag. Aleksandra Jevška (mp3) 


Zatem je mag. Japelj predstavil uspešno zaključeno preiskavo dveh kaznivih dejanj umora, storjenih leta 2002 na območju Litije, in ob tem poudaril vzorno sodelovanje med kriminalisti in Okrožnim državnim tožilstvom v Ljubljani, ki je ves čas usmerjalo in vodilo predkazenski postopek. Več informacij v zvočnem posnetku (spodaj).

Japelj

 Zvočni posnetek izjave mag. Branka Japlja (mp3)  

Fotografije: Monika Golob