Sorodne objave

 

Na letališče Jožeta Pučnika Ljubljana je včeraj, 14. aprila 2008, prispel plavalec, Peter Mankoč, vrhunski športnik, zaposlen v policiji, potem ko je na Svetovnem plavalnem prvenstvu v Manchestru v Veliki Britanijidosegel izjemne rezultate.

PeterMankoc

Svetovni prvak na 100 m delfin in evropski rekorder na 100 m mešano

Mankoc otroci

Z izjemnima dosežkoma Mankoča so bili zadovoljni številni športni navdušenci in mladi plavalci, ki so ga pričakali na letališču.


Po osvojitvi naslova svetovnega prvaka na 100 metrov delfin v kratkih bazenih v četrtek, 10. aprila, je Mankoč v nedeljo, 13. aprila 2008, ponovno potrdil svojo vrhunsko formo. Na 100 m mešano v kratkih bazenih je prišel do srebrne medalje, ob tem pa postavil še evropski rekord.

Mankoč je 100-metrsko razdaljo premagal v času 52,21. S tem je za šest stotink sekunde popravil evropski rekord Britanca Liama Tancocka, svoj državni rekord iz Antwerpna 2001 pa je izboljšal za 42 stotink.

Mankoc medalji

"Več kot zadovoljen sem. Na 100 mešano sem dosegel evropski rekord in Američan Ryan Lochte je trenutno premočan, da bi ga lahko premagal. Letos sem se bolj posvetil delfinu, saj ga bom plaval na olimpijskih igrah," je povedal ob vrnitvi.

Mankoc Rozman

Petra Mankoča je na Brniku pričakal tudi Franc Rožman, vodja Oddelka vrhunskih športnikov, zaposlenih v policiji.

 

Foto: Monika Golob