Sorodne objave

 

Predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk je 15. julija 2008 na Gradu Brdo pri Kranju podelil odlikovanja nekaterim posameznikom in organizacijam, ki so sodelovali pri reševanju in iskanju ponesrečenih na Hidroelektrarni Blanca.

IMG 0562

Zaradi tveganja, poguma in hitrih odločitev pri reševanju in iskanju ponesrečenih je predsednik države z medaljo za hrabrost odlikoval Draga Žnidaršiča, Gašperja Janežiča in Podvodno reševalno službo Slovenije.

IMG 0569

Za povezovanje aktivnosti in organizacijo dela pri reševanju in iskanju ponesrečenih je z medaljo za zasluge odlikoval Antona Travnerja, Vladimirja Bana, Policijsko upravo Krško ter Štab civilne zaščite za Posavje.

IMG 0686

Medaljo za zasluge je prejel Anton Travner, vodja Sektorja za mednarodne odnose v Službi generalnega direktorja policije.

IMG 0697

V imenu Policijske uprave Krško je medaljo prevzel direktor Andrej Zbašnik.


Zaradi nesebične pomoči in sodelovanja pri reševanju in iskanju ponesrečenih je z medaljo za častno dejanje odlikoval Franca Bogoviča.

IMG 0753

Predsednik dr. Danilo Türk je poudaril, da je tragični dogodek sprožil val požrtvovalnosti in solidarnosti, ki sta po njegovem mnenju temeljnega pomena za našo družbo.


3. julija letos se je na gradbišču Hidroelektrarne Blanca zgodila tragedija, posledice katere so zahtevale hitro in požrtvovalno ukrepanje. Vsi, ki so sodelovali v akciji in nudili oporo pri odločitvah, so se z vsemi svojimi močmi in znanjem posvetili tej zahtevni nalogi in podredili svoje obveznosti iskanju žrtev tragedije. Posamezniki so v kritičnih trenutkih povzemali nove zadolžitve in naloge ter se sproti prilagajali potrebam akcije. V njih se je prebudil spontan čut za odgovornost, ki je povezal nesebično pomoč prostovoljcev s strokovnim vodstvom profesionalnih institucij. Polna zavzetost vseh sodelujočih je povezala skupne napore in prizadevanja v usklajeno reševalno akcijo, ki je dala celovit rezultat.

IMG 0765

Zahvalo vsem sta izrekla tudi generalni direktor policije Jože Romšek in minister za notranje zadeve Dragutin Mate.