Sorodne objave

 

Na največji avtomobilistični prireditvi v Sloveniji, imenovani Automotor show, ki si jo je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani 6. in 7. septembra ogledalo več kot 20.000 obiskovalcev, se je predstavila tudi policija.

IMG 0215

Na prireditvi, katere večji del programa je bil namenjen tudi varnosti v cestnem prometu, so predstavniki Generalne policijske uprave v sodelovanju s policisti Policijske uprave Ljubljana obiskovalcem razstavnega prostora policije svetovali o varni udeležbi v prometu in zaščiti lastnine.

IMG 0162 IMG 0133

Na zunanji ploščadi pred dvorano A pa so predstavili različna področja policijskega dela in preventivne dejavnosti ter svojo opremo in vozila. Predstavili so delo Postaje konjeniške policije Ljubljana, Policijske postaje vodnikov službenih psov Ljubljana, Postaje prometne policije Ljubljana, policiste kolesarje in kriminalistične tehnike Policijske uprave Ljubljana.

IMG 0228

IMG 0222

V okviru prireditve je bil organiziran tudi t. i. dan prometne varnosti, da bi opozorili na žalostne posledice prometnih nesreč in problem čedalje večje objestnosti v prometu.

IMG 0258

Policija je skupaj z reševalci, gasilci, vojsko in svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu za gledalce pripravila simulacijo prometne nesreče in njenega reševanja, na posebnem prostoru na ploščadi so izučeni inštruktorji vožnje mlade seznanjali z nevarnostmi v prometu, program je popestril tudi trening varne vožnje.

Obiskovalci so pokazali veliko zanimanja za policijsko delo in na razstavnem prostoru policistom zastavljali različna vprašanja s področja prometa in varovanja svoje lastnine.

IMG 0160