Sorodne objave

 

V Tacnu so se danes, 19. septembra 2008, ob 8:30 uri, uradno odprle tradicionalne, 7. policijske igre, ki veljajo za največjo športno in družabno prireditev v slovenski policiji.

Po uvodnem nagovoru generalnega direktorja policije Jožeta Romška je igre odprl namestnik generalnega direktorja policije in predsednik glavnega organizacijskega odbora teh iger, Matjaž Šinkovec. Oba sta vsem tekmovalkam in tekmovalcem zaželela čim več šporntih uspehov in čim manj poškodb, gledalkam in gledalcem pa veliko užitkov pri spremljanju posameznih disciplin.

otvoritev01

otvoritev02

Kot gosta sta se otvoritve udeležila Miro Cerar, predsednik akademije za Fair play in strpnost v športu, in dr. Stanislav Pintar, ambasador Republike Slovenije za fair play in strpnost v športu.

otvoritev vodstvo

Od leve proti desni: direktor Policijske akademije Franc Kosmač, Miro Cerar, Jože Romšek, Matjaž Šinkovec in pomočnik direktorja Policijske akademije namestnik predsednika glavnega organizacijskega odbora 7. policijskih iger Zdenko Renko


Na prizorišču so se po abecednem vrstnem redu razporedile vse ekipe, 22 jih je, ki se bodo pomerile na tokratnih policijskih igrah. Prva je ekipa PU Celje, ki jo vodi Marko Gaber. Ekipa je na lanskih igrah osvojila 8. mesto. Naslednja je ekipa PU Koper, ki jo vodi Silvo Nemanič. Lani je ekipa osvojila 5. mesto. Ekipo PU Kranj vodi Denis Čemažar. Lani je osvojila 13. mesto. Pod vodstvom Andreja Bobka bo tekmovala ekipa PU Krško, ki je lani osvojila 6. mesto. Naslednja je ekipa PU Ljubljana, ki jo vodi Nermin Isić. Lani je osvojila odlično 3. mesto.

Ekipa PU Maribor je lani prekinila niz zaporednih zmag Specialne enote in postala absolutni zmagovalec. Ekipa tekmujejo pod vodstvom Jožefa Časarja.

Ekipa PU Murska Sobota je lani osvojila 4. mesto, vodi pa jo Zoran Kosi. Ekipo PU Nova Gorica vodi Simon Justin, lani so osvojili 9. mesto. Ekipo PU Novo mesto vodi Matjaž Volčanjk in je lani je osvojila 7. mesto. Ekipo PU Postojna vodi Igor Jadrič. Lani je osvojila 10. mesto. Aleksander Kolar vodi ekipo PU Slovenj Gradca, ki je na prejšnjih policijskih igrah osvojila 12. mesto.

Center za forenzične preiskave je lani na igrah dosegel 20. mesto, njegovo ekipo pa vodi Aljoš Rozman. Ekipo Operativno komunikacijskega centra GPU vodi Damir Grgasovič. Lani so osvojili 16. mesto. Ekipa Policijske akademije šteje je lani osvojila 14. mesto. Vodi jo Boštjan Robič. Služba generalnega direktorja policije letos nastopa prvič, zastopajo pa jo dekleta za odbojka, ki šteje 8 tekmovalk. Vodita jo Milan Kangler in Monika Golob.

Ekipo Specialne enote, ki je lani osvojila 2. mesto, vodi Jure Pignar.

Ekipa Uprave kriminalistične policije je pod vodstvom Francija Kregarja. Lani je osvojila 15. mesto. Ekipa Urada za logistiko, ki je lani osvojila 18. mesto, tekmuje pod vodstvom Matija Štublja. Ekipo Urada za organizacijo in kadre vodi Tadej Fischinger. Na lanskih igrah so se uvrstili na 17. mesto. Ekipo Urada za informatiko in telekomunikacijo vodi Branko Pavlič. Lani so osvojili 19. mesto. Naslednja je bila ekipa Uprave uniformirane policije. Lani je osvojila 11. mesto. Vodi jo Sanja Repše. Urad za varnost in zaščito šteje pa vodi Igor Naraglav.

ekipe

Zbrane ekipe

ekipaSGDP

Ena od ekip


Tekmovalci so se nato odpravili na igrišča: nekateri so ostali v Tacnu, drugi so se odpravili na strelišče na Dolenjski cesti, dekleta pa na igrišče Klečah v Savljah v Ljubljani. Medtem ko so se nekateri napotili v Gotenico.

Otrovitev je glasbeno pospremil Policijski orkester.