Sorodne objave

 

Bližajo se velikonočni prazniki, ko se na cestah praviloma vsako leto močno poveča promet. Povečan promet ob lepem vremenu pa lahko negativno vpliva na varnost cestnega prometa.

Vpliv ugodnih voznih razmer se je pokazal tudi v prvih treh mesecih letošnjega leta, ko se je prometna varnost, tudi zaradi mile zime in posledično dobrih voznih razmer, v primerjavi z enakim lanskim obdobjem poslabšala.

V naslednjih dneh lahko pričakujemo, da bo lepo vreme s povsem pomladanskimi temperaturami na ceste privabilo več voznikov motornih koles in koles z motorjem, kolesarjev in pešcev, še posebej pa lahko pričakujemo višje hitrosti vožnje. V takšnih okoliščinah vozniki zelo pogosto precenijo svoje sposobnosti in sposobnosti vozil, policisti pa ugotavljajo številne prekoračitve hitrosti in agresivno vožnjo, posledica katerih je poslabšanje prometne varnosti (povečanje števila prometnih nesreč, umrlih in poškodovanih).

Zato opozarjamo vse udeležence cestnega prometa, da hitrost vožnje prilagodijo razmeram na cesti, vozijo previdno in na zadostni varnostni razdalji ter dosledno spoštujejo prometne predpise in druge udeležence v cestnem prometu.

Z upoštevanjem teh priporočil lahko vsak udeleženec cestnega prometa največ stori za lastno varnost in varnost drugih udeležencev.


Lepe praznike in srečno na cesti vam želi vaša Policija!