Sorodne objave

Športna dejavnost 11. oktober 2021
 

V športnem parku Policijske akademije v Tacnu je danes, 18. maja 2007, namestnik generalnega direktorja policije Matjaž Šinkovec uradno odprl šeste policijske igre, ki potekajo že od včeraj.

Na otvoritveni slovesnosti na stadionu v Tacnu se je zbralo dvajset ekip oz. 785 udeležencev z vseh policijskih uprav in notranjih organizacijskih enot generalne policijske uprave, ki se bodo pomerili v enajstih disciplinah.

igre04


Večina tekmovanj se odvija v Tacnu, del tekmovanja pa poteka tudi v Gotenici. V Policijski akademiji v Tacnu se je dopoldne začelo tekmovanje v samoobrambi (ju-jitsu borbe), nogometu, odbojki (ženske), šahu, streljanje z zračno puško za moške in ženske poteka na strelišču na Dolenjski cesti v Ljubljani, v vadbenem centru v Gotenici pa tekmujejo v policijskem mnogoboju, streljanju z avtomatsko puško Heckler Koch MP-5 in streljanju s pištolo (evropskem policijskem parkurju).


igre01


Zbrane udeležence je najprej pozdravil direktor Policijske akademije mag. Franc Kosmač in jim zaželel prijetno druženje, veliko športnih uspehov in dobrega počutja. Tekmovalce je nagovoril: "Opravljate zahteven poklic, v katerem je pomembna fizična in psihična kondicija, v katerem je pomembno znati tudi razbremeniti telo in duha. In prav šport nam pri tem lahko še kako pomaga. Policijske igre niso namenjene zgolj preverjanju fizične pripravljenosti policistov, ampak tudi njenemu razvoju in krepitvi športnega duha ter druženju, kajti tudi druženje je pomembno za uspešno opravljanje policijskega dela. Šport plemeniti človeka in nam omogoča, da lahko tudi najtežje in najbolj stresne naloge opravimo lažje in bolj učinkovito." Na koncu je še dodal, da naj bo to srečanje "priložnost in izziv, da se športno izkažete, da izživite svoj zdravi tekmovalni duh, da se veselite svojih in skupnih dosežkov."


igre02


Po besedah namestnika generalnega direktorja policije Matjaža Šinkovca pa je navdušujoče dejstvo, da se policisti zavedajo pomena športa in njegovih pozitivnih učinkov za vsakega posameznika ter da nato te pozitivne učinke prenašajo v svoje delovno okolje. Zbrane je v svojem nagovoru pohvalil, kajti tekmovanje je praviloma najvišja oblika preverjanja usposobljenosti in pot do ocene znanj: "Prav zato glavnino tekmovalnih panog na policijskih igrah sestavljajo primarne policijske discipline. Te lahko posredno prispevajo k večji učinkovitosti, strokovnosti in zakonitosti nalog, ki jih policisti vsak dan opravljate. Želim vam, da bi še uspešneje prenašali športne izkušnje in pozitivno naravnanost v svoje delovne sredine in da bi z njimi 'okužili' tudi svoje sodelavce. Želim vam pošteno športno igro, veliko sreče in da bi znali pravilno ovrednotiti svoj in nasprotnikov rezultat."

Ob zaključku se je vsem udeležencem še zahvalil, da so se odzvali v tako velikem številu, in s tem tudi uradno odprl šeste policijske igre.

igre03

igre07

igre06

 

Foto: Dean Božnik