Na današnji slovesnosti v Policijski akademiji v Tacnu je generalni direktor Policije Jože Romšek nekaterim vodilnim delavcem policije, predstavnikom zunanjih inštitucij in predstavnikom policij iz sosednjih držav podelil najvišja priznanja Policije, ki se podeljujejo ob 27. juniju, dnevu slovenske policije.

dan03


Generalni direktor je v slavnostnem nagovoru čestital vsem prejemnikom priznanj policije, predstavnikom tujih policij pa se je zahvalil za njihovo dosedanje uspešno sodelovanje s slovensko policijo v upanju, da se bo nadaljevalo tudi v prihodnje.

dan04


Sicer pa te dni slovenska policija ob prihajajočem prazniku organizira tudi številne druge slovesnosti in različne dejavnosti. Tako tudi v vseh policijskih upravah in notranjih organizacijskih enotah Generalne policijske uprave policistom in zunanjim sodelavcem podeljujejo priznanja Policije za širjenje varnostne kulture, za zasluge in prispevek k razvijanju in krepitvi varnosti, za pomoč policiji ali za sodelovanje in pomoč v posameznih varnostnih akcijah.

dan01

dan02

dan06

dan07


Foto: Dean Božnik