Sorodne objave

 

V prostorih Ministrstva za notranje zadeve Republike Slovenije na Štefanovi 2 v Ljubljani sta minister za notranje zadeve Dragutin Mate in generalni direktor policije Jože Romšek danes, 25. septembra 2007, sprejela vrhunske športnike, zaposlene na Ministrstvu za notranje zadeve Republike Slovenije, ki so dosegli odlične rezultate na nedavnih svetovnih prvenstvih, in policistke in policiste športnike, ki so prav tako dosegli dobre rezultate na evropskem policijskem prvenstvu v streljanju.

Sprejema se je udeležil tudi vodja Oddelka vrhunskih športnikov na Policijski akademiji Generalne policijske uprave Franc Rožman.


sprejemSportnikov01


Iztok Čop in Luka Špik sta na zadnjem svetovnem prvenstvu v veslanju v Münchnu osvojila zlato medaljo in ponovno postala svetovna prvaka.

Matic Osovnikar se je uvrstil v finale na svetovnem atletskem prvenstvu v Osaki na Japonskem in dosegel sedmo mesto.

Mitja Petkovšek je postal svetovni prvak v gimnastiki na bradlji. S tem je izpolnil pogoj za udeležbo na olimpijskih igrah, ki bodo naslednje leto v Pekingu.


sprejemSportnikov02Skupinski posnetek


Poleg vrhunskih športnikov, ki so zaposleni na Ministrstvu za notranje zadeve Republike Slovenije - Policiji, so se sprejema udeležili tudi delavci Policije, ki so na 14. Evropskem prvenstvu policij v streljanju v Franciji (Merignac) in je potekalo od 28. avgusta do 3. septembra 2007, dosegli naslednje izjemne rezultate:

  • Sašo Korbar, zaposlen v Uradu za logistiko, GPU, je dosegel drugo mesto v streljanju z zračno puško - moški (588 krogov);
  • Renata Oražem Vršič, Specialna enota, GPU, je dosegla:
    • drugo mesto v streljanju z malokalibrsko puško - trojni položaj (568 krogov)
    • tretje mesto v streljanju z malokalibrsko puško - leže (579 krogov)
    • šesto mesto v streljanju z zračno puško - ženske (385 krogov)
  • Zdenka Stolnik, Oddelek vrhunskih športnikov na Policijski akademiji, GPU, je dosegla četrto mesto v streljanju z zračno puško - ženske (388 krogov) in
  • Oto Strakušek, Policijska uprava Ljubljana, je osvojil trinajsto mesto v streljanju z zračno puško - moški (580 krogov).


sprejemSportnikov03 Minister za notranje zadeve Dragutin Mate in generalni direktor policije Jože Romšek sta na sprejemu Luki Špiku, Maticu Osovnikarju in Mitji Petkovšku podelila priznanje policije in sicer srebrni ščit policije.


sprejemSportnikov04

sprejemSportnikov05


Oddelek vrhunskih športnikov zaposluje 25 športnikov, ki so po Sporazumu o zaposlovanju vrhunskih športnikov in trenerjev v državnih organih zaposleni v Policiji oz. na Ministrstvu za notranje zadeve. Zaposleni imajo svetovni ali mednarodni športni status, kar metodološko ureja Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez. Osnovni seznam kategoriziranih športnikov je štirikrat letno posodobljen, in sicer na osnovi športnih rezultatov, doseženih v posameznem obdobju, kriterijev za kategoriziranje športnikov v Republiki Sloveniji in predlogov nacionalnih panožnih športnih zvez. Športniki, zaposleni v policiji, se aktivno vključujejo v vzgojno-izobraževalne, kulturne, preventivne, promocijske, športne in druge dejavnosti, ki jih organizirajo policija, zavodi ali druge izobraževalne ustanove (več na spletnih straneh policije:


Minister za notranje zadeve Dragutin Mate in generalni direktor policije Jože Romšek sta ob tej priložnosti Luki Špiku, Maticu Osovnikarju in Mitji Petkovšku podelila priznanje policije, in sicer srebrni ščit policije. Ta se podeljuje za večkratne pomembne prispevke ali uspehe na posameznih delovnih področjih ali pri opravljanju delovnih nalog, za organizacijske izboljšave pri delu ali za krepitev ugleda policije.


sprejemSportnikov06


Prejemnik srebrnega ščita policije je tudi Iztok Čop, ki se današnjega sprejema ni mogel udeležiti, svojo odsotnost na današnjem sprejemu je opravičil tudi Oto Strakušek iz Policijske uprave Ljubljana.

Vsem športnikom sta minister za notranje zadeve Dragutin Mate in generalni direktor policije Jože Romšek za dosežene uspehe že poslala pisne čestitke. Hkrati pa sta jim zaželela tudi čimveč uspehov in dobrih rezultatov tudi v prihodnje.


Foto: Dean Božnik