Pri Krnskem jezeru so v soboto, 10. novembra 2007, potekale slovesnosti v spomin na vse padle v prvi svetovni vojni. Tradicionalni spominski pohod, ki je bil letos posvečen 90-letnici preboja na Kobaridu in koncu Soške fronte, so organizatorji pripravili že desetič zapored.

Pohoda se je tega sončnega jesenskega popoldneva udeležilo okoli 500 pohodnikov, ki so se na pot odpravili iz več smeri. Med navzočimi na spominski slovesnosti je bil tudi generalni direktor policije Jože Romšek s svojimi najožjimi sodelavci. Udeležili so se je tudi policisti Posebne policijske enote - Gorske enote s poveljnikom.

Po svečanosti pri "madžarskem križu" na planini Duplje, kjer so navzoči padlim v spomin položili venec in prižgali sveče, so uro kasneje slovesnosti potekale pri Krnskem jezeru, zvečer pa se je srečanje nadaljevalo ob baklah na njegovem obrežju. Na proslavi je nastopil tudi kvintet trobil Policijskega orkestra.

Proslave so se udeležili tudi ugledni visoki predstavniki iz Slovenije, Italije, Avstrije in Slovenske vojske, češka veleposlanica v Sloveniji in vojaški atašeji.


Fotografski utrinki:

pohodniki01

pohodniki02

pohodniki03

prapor

CEH

koca

 

Foto: Dean Božnik