Sorodne objave

 

V prostorih Ministrstva za notranje zadeve Republike Slovenije na Štefanovi 2 v Ljubljani sta minister za notranje zadeve Dragutin Mate in generalni direktor policije Jože Romšek skupaj z direktorjem Uprave uniformirane policije na Generalni policijski upravi Danijelom Žibretom in direktorjem Policijske akademije na Generalni policijski upravi Francem Kosmačem danes, 20. novembra 2007, sprejela vrhunske športnike, zaposlene na Ministrstvu za notranje zadeve Republike Slovenije - Policiji.

Sprejema sta se udeležila tudi vodja Oddelka vrhunskih športnikov Franc Rožman in njegov pomočnik Tomas Globočnik.

za mizo

Oddelek vrhunskih športnikov zaposluje 25 športnikov, ki so po Sporazumu o zaposlovanju vrhunskih športnikov in trenerjev v državnih organih zaposleni na Ministrstvu za notranje zadeve oz. v Policiji. Zaposleni imajo svetovni ali mednarodni športni status, kar metodološko ureja Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez. Osnovni seznam kategoriziranih športnikov je štirikrat letno posodobljen, in sicer na osnovi športnih rezultatov, doseženih v posameznem obdobju, kriterijev za kategoriziranje športnikov v Republiki Sloveniji in predlogov nacionalnih panožnih športnih zvez. Športniki, zaposleni v policiji, se aktivno vključujejo v vzgojno-izobraževalne, kulturne, preventivne, promocijske, športne in druge dejavnosti, ki jih organizirajo policija, zavodi ali druge izobraževalne ustanove.

Generalni direktor policije Jože Romšek se je zbranim vrhunskim športnikom - udeležili so se ga skoraj vsi - zahvalil za njihov prispevek k ugledu slovenske policije in jim zagotovil, da bosta skupaj z ministrom za notranje zadeve Dragutinom Matetom naredila vse, da bi bilo za njih poskrbljeno tudi, ko se jim bo kariera vrhunskih športnikov končala. Generalni direktor policije je še dodal: "Zelo sem vesel, da ste v naših vrstah in da dosegate tako izjemne rezultate. Podpiram ne samo, vrhunske športnike, ampak šport nasploh. Prepričan sem, da oseba, ki je v dobri psihofizični kondiciji, lažje opravlja svoje poslanstvo. Pri tem mislim na policistke in policiste, katerim ste velika vzpodbuda."

Za sprejem in izražene želje se je v imenu vseh vrhunskih športnikom, ki so zaposleni na Ministrstvu za notranje zadeve oz. v Policiji, zahvalil Iztok Čop, ki je danes tudi sprejel srebrni ščit policije, ker se sprejema septembra ni mogel udeležiti. Povedal je še, da se bodo z veseljem udeležili čimveč preventivnih aktivnosti za otroke in mladostnike. Dejstvo je, da s samo enim nastopom v policijski uniformi pustijo velik vtis tako pri otrocih in mladostnikih ter tako naredijo ogromno.

Vsem vrhunskim športnikom sta minister za notranje zadeve Dragutin Mate in generalni direktor policije Jože Romšek zaželela tudi čimveč uspehov v naslednji sezoni in dobrih rezultatov, predvsem na prihajajočih poletnih olimpijskih igrah.

skupinska