Sorodne objave

 

Policijski orkester je 19. decembra 2007 s tradicionalnim božično-novoletnim koncertom tudi tokrat napolnil največjo dvorano Cankarjevega doma v Ljubljani.

Generalnemu direktorju policije Jožetu Romšku, ki je pred začetkom koncerta v svojem nagovoru zbranim zaželel vse najlepše v prihajajočih praznikih in novem letu, in ministru za notranje zadeve Dragutinu Matetu so se poleg sodelavcev pridružili tudi številni vabljeni gostje.

PolicijskiOrkester


Policijski orkester, ki bo drugo leto praznoval častitljivo šestdesedletnico delovanja, je pod taktirko dirigenta Milivoja Šurbka odigral znana glasbena dela: najprej A Christmas Suite skladatelja Davida Barkerja, nato The night before Christmas Johna Mossa, ki ga je z recitalom pospremil Jurij Souček, ter Danza Gitana Hermana Ch. Snijdersa s solistom Maticem Smolnikarjem na kitari. Venček popevk Elde Viler je odpela Nuška Drašček, Glej zvezdice božje in Silvestrski poljub pa Matjaž Mrak, ki je tudi član orkestra, medtem ko sta skladbi Naj sneži in Sveta noč odpela skupaj. Orkester je s skladbo Na lepi modri Donavi nameraval zaključiti koncert, vendar ga je navdušena publika še dvakrat priklicala na oder.

Program je povezovala Saša Pivk Avsec.

Koncertu je sledilo družabno srečanje udeležencev v preddverju Cankarjevega doma v Ljubljani.