Minister za notranje zadeve Dragutin Mate bo v torek, 18. aprila 2006 ob 8.00 uri v prostorih Urada za logistiko na Vodovodni cesti 93 a v Ljubljani Policiji predal v uporabo 21 motornih koles znamke BMW R1150RT.

Nova motorna kolesa bo prevzel generalni direktor policije Jože Romšek, ki se bo s policisti motoristi popeljal na testno oziroma kondicijsko vožnjo. Motorna kolesa so za spremembo od prejšnjih bela z modrimi napisi ter imajo izboljšan ABS zavorni sistem in imajo vgrajene tri sisteme zvočnih znakov (siren).

Testna vožnja bo potekala na relaciji Ljubljana - Mengeš - Kamnik - Motnik - Vransko - Gomilsko - Šempeter - Žalec - Arja vas - Velenje - Mislinja - Slovenj Gradec - Dravograd - Maribor - Lenart - Gornja Radgona - Radenci - Murska Sobota - Lendava - Ljutomer - Ormož - Ptuj - Slovenska Bistrica - Tepanje - Celje - Vransko - Ljubljana. Motoristi bodo imeli postanek okoli 10. ure na bencinskem servisu v Velenju, med 12. in 13. uro pri gostišču Aleksander v Moravcih in okoli 15. ure pri bencinski črpalki v Lendavi.

Kolono policistov motoristov bodo z vozilih spremljali policisti Urada za varnost in zaščito Generalne policijske uprave.

Po končani testni vožnji bodo šli motorji na prvi redni servis, nato pa bodo dana v uporabo tistim policijskim enotam, ki jih najbolj potrebujejo pri svojem delu oziroma imajo največ dela na področju varnosti v cestnem prometu. 21 novih motorjev je bilo nabavljenih iz prihrankov proračunskih sredstev Policije za leto 2005.


Vabimo vas, da se udeležite dogodka v torek, 18. aprila 2006 ob 8.00 uri na Vodovodni 93 a v Ljubljani ali pa spregovorite s policisti motoristi na kraju, kjer bodo imeli postanek.