Minister za notranje zadeve Dragutin Mate je danes, 18. aprila 2006 v prostorih Urada za logistiko na Vodovodni cesti 93 a v Ljubljani Policiji predal v uporabo 21 motornih koles znamke BMW R1150RT.

Nova motorna kolesa je predal generalnemu direktorju policije Jožetu Romšku s simbolično izročitvijo ključa novega motorja s katerim se je potem generalni direktor skupaj s policisti motoristi popeljal na testno oziroma kondicijsko vožnjo po Sloveniji. Generalni direktor policije se je ministru zahvalil za nova prevozna sredstva ter v nadaljevanju med drugim dejal, da bodo s kondicijsko vožnjo opozorili tudi na varno vožnjo z motorjem v cestnem prometu. Motorna kolesa so za spremembo od prejšnjih bela z modrimi napisi, z izboljšanim ABS zavornim sistemom in imajo vgrajene tri sisteme zvočnih znakov (siren).

Testna vožnja je potekala na relaciji Ljubljana - Mengeš - Kamnik - Motnik - Vransko - Gomilsko - Šempeter - Žalec - Arja vas - Velenje - Mislinja - Slovenj Gradec - Dravograd - Maribor - Lenart - Gornja Radgona - Radenci - Murska Sobota - Lendava - Ljutomer - Ormož - Ptuj - Slovenska Bistrica - Tepanje - Celje - Vransko - Ljubljana. Kolono policistov motoristov so z avtomobili spremljali policisti Urada za varnost in zaščito Generalne policijske uprave in servisno vozilo.

Po končani testni vožnji so šli motorji na prvi redni servis, nato pa bodo dana v uporabo tistim policijskim enotam, ki jih najbolj potrebujejo pri svojem delu oziroma imajo največ dela na področju varnosti v cestnem prometu. 21 novih motorjev je bilo nabavljenih iz prihrankov proračunskih sredstev Policije za leto 2005.

predaja

Slovesna predaja motorjev


PICT0026

Postrojitev policistov motoristov


PICT0015

Nova motorna kolesa so bela z modrimi napisi