Na povabilo generalnega direktorja policije je slovensko policijo danes, 3. maja 2006, obiskal predsednik Zveznega kriminalističnega urada Zvezne republike Nemčije Jörg Ziercke, ki sta ga spremljala Harald Arm, uradnik za zvezo (pristojen za Slovenijo) iz Dunaja in Ralf Mutschke, vodja protokola Zveznega kriminalističnega urada.

Pred uradnimi pogovori sta goste pozdravila minister za notranje zadeve Dragutin Mate in generalni direktor policije Jože Romšek, ki je vodil slovensko delegacijo v kateri so bili direktor Uprave kriminalistične policije Rastislav Kanižar, po pooblastilu generalnega direktorja policije vodja Službe generalnega direktorja policije in vodja Sektorja za mednarodne odnose Andrej Rupnik, vodja Sektorja za mednarodno policijsko sodelovanje Uprave kriminalistične policije Boris Rehar in višji policijski inšpektor iz Sektorja za mednarodne odnose Vladimir Pocek.


060503 obisk nemci


Delegaciji sta govorili o policijskem sodelovanju v boju proti terorizmu, o zatiranju organiziranega kriminala, predvsem o trgovini s prepovedanimi drogami in trgovini z ljudmi, o ilegalnih migracijah, o spremembah pravnega statusa Europola in povečanju njegove operativne učinkovitosti, ter o sodelovanju Nemčije, Portugalske in Slovenije v okviru vodenja Delovne skupine šefov policij Evropske unije v času od 1.1.2007 do 30.6.2008. Sodelujoči so razpravljali tudi o strategiji evropskega policijskega sodelovanja na območju zahodnega Balkana.