V policijskem vadbenem in oskrbnem centru v Gotenici ter njegovi okolici bo 22. in 23. junija 2006 potekal četrti letni preizkus vodnikov in službenih psov policije za splošno in specialistično uporabo.

Preverjanje usposobljenosti vodnikov službenih psov in delovnih sposobnosti psov za opravljanje policijskih nalog iz vseh policijskih enot v Sloveniji organizira Oddelek za šolanje službenih psov Policijske akademije.

Vodniki s psi za splošno uporabo se bodo preizkusili v štirih disciplinah: sledenju, poslušnosti, terenskem preizkusu ter v izžrebani disciplini. Vodniki s psi za specialistično uporabo (za odkrivanje drog in eksploziva) pa se bodo preizkusili v pregledovanju terena, vozil, objektov in v poslušnosti.

Na preizkusu bodo sodelovali tudi predstavniki Carinske uprave, Ministrstva za pravosodje, Ministrstva za obrambo, udeležil pa se ga bo tudi predstavnik Ministrstva za notranje zadeve Republike Hrvaške.


Spoštovani novinarji!

Vabimo vas, da si v četrtek, 22. junija 2006 (od 6. do 18. ure), in v petek, 23. junija 2006 (od 6. do 13. ure), v policijskem Centru za oskrbo Gotenica in njegovi okolici ogledate potek preizkusa v različnih disciplinah, dne 23. junija ob 19. uri pa ste vabljeni tudi na zaključek usposabljanja z razglasitvijo rezultatov in podelitvijo diplom.

Za ogled tekmovanja pokličite vodjo preizkusa usposobljenosti vodnikov in službenih psov policije Marka Medveščka iz Oddelka za šolanje službenih psov policije, in sicer na telefonsko številko (01) 507 31 23 ali 041 760 403.

 

Sektor za odnose z javnostmi